Létrehozva: 2020.03.18.

Több helyen változik az ügyfélfogadás, ne menjünk személyesen intézkedni!

Sok cég megszüntette vagy korlátozza a személyes találkozót az ügyfelekkel. Összegyűjtöttük, hogy az eddigi bejelentések alapján hol fogadják még az ügyfeleket, és hol nem.

Jelenleg a következő változások léptek életebe a koronavírus terjedésének mérséklése érdekében.

Fotó: Pixabay

A Főtáv egy kivételével minden ügyfélszolgálatot bezár

A Főtáv Zrt. március 16-ától a dél-budapesti kivételével szünetelteti ügyfélszolgálati irodáiban a személyes ügyintézést, Az ügyfelek az online ügyfélszolgálati felületen (http://www.fotav.hu/lakossagi-ugyfelek/ugyfelszolgalat/ugyintezes-interneten/) tudják intézni ügyeiket.

A Nemzeti Közművek és az ELMŰ minden irodája bezár

Az NKM Nemzeti Közművek is bezárja ügyfélszolgálati irodáit. Ügyfeleiket arra kérik, hogy ezen időszakban válasszák a teljes kapacitással működő online ügyfélszolgálatot, mobilapplikációt, telefonos ügyfélszolgálatot vagy juttassák el megkeresésüket írásban a társaság e-mail- és postacímére.

Ügyfelei és munkatársai egészségének megóvása érdekében valamennyi ügyfélszolgálati irodájában ideiglenesen felfüggeszti a személyes ügyintézést az ELMŰ-ÉMÁSZ. Az ügyfelek hétfőtől a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben intézhetik ügyeiket.

Magyar Közút: csak online ügyintézésre van lehetőség

A Magyar Közút is átáll az online ügyintézési formára, például a túlsúlyos és túlméretes járművek útvonal engedélyezése kapcsán. Egyúttal a többi országos és megyei telephelyén is korlátozza a cég a személyes ügyfélforgalmat. Továbbá a társaság tulajdonába tartozó kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot határozatlan időre szintén bezárták. A jövőben is valamennyi ügytípusban lesz mód online ügyintézésre, a www.kozut.hu oldal E-Ügyfélszolgálatán keresztül. Ezen kívül a túlsúlyos és túlméretes járművek engedélye kapcsán az engedély kiváltását elektronikus úton munkanapokon és hétvégén is biztosítják a https://uvreoffice.kozut.hu felületen.

Ütemezett ügyfélfogadás a NAV-nál

A járványhelyzetben a NAV az Operatív Törzs ajánlásaival összhangban változtat ügyfélfogadási gyakorlatán és a várakozókat ütemezetten fogadja. Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van. Ugyanez a gyakorlat igaz egyébként a patikákra és postákra is.

Budapesti Békéltető Testület még fogad ügyfeleket

Bár a Budapesti Békéltető Testület fogad ügyfeleket, de csak az alábbiak betartása mellett: tilos a belépés az épületbe mindazon személyek számára, akin bármilyen influenzára utaló tünetek észlelhetők (láz, köhögés, nátha), akinek családtagja influenzaszerű betegségben szenved, továbbá aki 14 napon belül bármely állam vírusfertőzés által érintett területén járt. Aki a benntartózkodás alatt tapasztalja magán a vírusra utaló tüneteket a lehető leghamarabb hagyja el az épületet.

A Fővárosi Törvényszéken is korlátozzák az ügyfélfogadást

Több korlátozást is bevezetett a Fővárosi Törvényszék (FT) elnöke. További intézkedésig csak 8.30 és 9.30 között lesz ügyfélfogadás a törvényszék polgári, büntető és gazdasági kollégiumához tartozó szervezeti egységekben, így többek között a Cégbíróságnál, valamint a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportnál. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, illetve a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumban is csak 9 és 10 óra között fogadják az ügyfeleket a kezelőirodák. AzOrszágos Bírósági Hivatal pedig rendkívüli ítélkezési szünet lépett életbe a bíróságokon.

Bezár a Szépművészeti Múzeum és összes tagintézménye

A Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum határozatlan időre bezárnak, ugyanakkor számos digitális tartalommal várják a közönséget – közölte az intézmény.

A bankfiókok nagy része a szokott módon működik

A Magyar Bankszövetség közleményében arról tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a lehetséges kockázatokat számba véve a bankok normál üzemmenet szerint tartanak nyitva.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna déli régiói össztűz alatt, robbanások rázták meg Zaporizzsja és Odessza városát

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!