MANI

Szeretnél több pénzt? Ezt a három dolgot fogadd meg!

Ha egy kicsit változtat az ember a pénzügyi szokásain, akkor több maradhat a zsebében a hónap végén, legalábbis a szakértők szerint.
címkék:
  • Szerző: MZ/X

Aki szeretné anyagilag biztonságban érezni magát, annak szüksége van némi vésztartalékra, hogy ha elromlik az autója, fizetni tudja a szerelőt, ha elromlik a hűtő, tudjon újat venni, és így tovább. Egy kutatás szerint nagyjából 476.000 forint az az összeg, amivel rendelkeznie kell egy háztartásnak ahhoz, hogy felkészültnek mondhassa magát. Hogy lehet összespórolni ezt az összeget?

Ez segíthet a spórolásban

Ez segíthet a spórolásban

Így kezdjük el!

A biztosdontes.hu azt javasolja, ne úgy álljunk a pénzügyi szokásaink megváltoztatásához, mint valami szigorú és kötött szabályrendszerhez. Inkább a mentalitásunkat formáljuk át. A legjobb, ha megkérdőjelezünk magunkban mindent, ami a pénzzel kapcsolatos. 3 változással és három területen érdemes kezdeni.

Milyen módszerekkel változtathatok a pénzügyeimen?

Íme 3 taktika, amivel növelhetjük a megtakarításainkat: tegyük félre a fizetésemelés, jutalmak, bónuszok összegét, változtassunk a vásárlási szokásainkon, és ellenőrizzük le magunkat rendszeresen. A legtöbben ugyanis ott rontják el, hogy amint nő a fizetésük, szinte kötelességüknek érzik, hogy többet is költsenek, jobbat, újat vegyenek. A másik hiba vásárláskor az olcsóbb megvétele minőségi helyett, ami hosszú távon csak viszi a pénzt. A harmadik terület, az önellenőrzés pedig abban segíthet, hogy nagyjából tudjuk követni, mi is történik a pénzünkkel. Ehhez ajánlott kéthetente egyszer átnézni az aktuális kiadásainak.

Ezeken lehet spórolni

Ezeken lehet spórolni
Fotó: pixabay.com

Változtassunk az étkezési szokásainkon!

Lényegesen egyszerűbbe egy fárasztó nap után valami készételt venni, rendelni, de hosszú távon ez sokkal költségesebb, mintha főznénk magunknak. Ez ugyanis elkerülhetetlen, ha szeretnénk spórolni. A Biztos Döntés szakértője szerint eleinte elég, ha hétvégente rászánunk egy órát a bevásárlásra, másfelet pedig a főzésre. Így akár egész hétre előre elkészíthetjük az ebédünket, vacsoránkat. A félkész- vagy készételek, amik tele vannak ízfokozókkal és egyéb szükségtelen és egészségtelen hozzávalóval, hosszú távon nemhogy anyagilag nem fenntarthatók, a szervezetünk sem fogja bírni.

Vigyük otthonról a kávét, teát

Feltenni egy kávét felkelés után semmiből nem áll. A teával ugyanez a helyzet, így felesleges naponta ezer forintokat költeni kávéra, teára. Senki ne dőljön be a gyakran elhangzott érvnek, hogy a kávézóban vásárolt finomabb vagy jobb minőség, nagyon gyakran mindez látszat.

A közlekedésen is lehet spórolni

A közlekedésen is lehet spórolni
Fotó: 123RF

A közlekedésen is lehet spórolni

Érdemes átgondolni, hogy pénzben nem érné-e jobban tömegközlekedésre váltani, mint autóval bejárni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?