MANI

Spórolj sok pénzt borotvahabbal - meghökkentő módszerek

Eddig a borotvahabot csak a bőrödre használtad? Ezreket spórolhatsz meg, ha kipróbálod, mi mindenre jó még!

Ha van otthon borotvahabod (márpedig ez szinte minden háztartásban megtalálható), sokkal több dolgot művelhetsz vele, mint a szőr eltávolítása. Ezek a trükkök pedig nem csak azért jók, mert hatásosak és egyszerűek, hanem azért is, mert egyetlen flakonnal kiválthatsz jó néhány egyéb vegyszert - nem kevés helyet és pénzt spórolva meg vele.

1. Nyikorgó ajtók
Semmi szükség mindenféle speciális anyagra ahhoz, hogy véget vess az ajtók kellemetlen nyikorgásának! Csak fújj egy kis borotvahabot a nyikorgó részekre, és elmúlnak a kellemetlen hangok.

2. Vízfoltok a csapon
A csapokra száradt vízcseppek egyáltalán nem mutatnak jól egy lakásban. Teljesen szükségtelen, hogy súrolószereket vagy egyéb vegyszereket használj. Egyszerűen csak fújj egy kis adag borotvahabot a tetejére, majd dörzsöld át vele a csapot, és már kész is a csillogó, tükörsima felület.

3. Mustárfolt eltávolítása
Akár hiszed, akár nem, a borotvahab még folteltávolításra is kiváló! Ha mustárral kented össze a ruhádat, először is fújj rá némi borotvahabot, amit jól bele is dörzsölsz ezután a ruhába.

Majd miután jó alaposan, körkörös mozdulatokkal átdörzsölöd az anyagot, várj egy-két percet, és máris látni fogod, hogy a folt eltűnt. Természetesen ez a módszer működik kárpiton vagy szőnyegen is!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?