MANI

Ezt kell tenned, ha megnyered az Eurojackpot milliárdos főnyereményét

Mivel múlt héten nem vitték el a hatalmas összeget, ezen a héten már 29 millió euró a tét.
  • Szerző: RIPOST

Ki ne vágyna arra, hogy pár ezer forintos befektetésből 9,2 milliárd forintja legyen? Ehhez mindössze csak játszani kell az Eurojackpoton, ami 2012-es bevezetése óta egyre többeket csábít a gyors meggazdagodás miatt.

Mivel hetek óta hetek óta nem volt telitalálatos, a tét most már 29 millió euró, vagyis közel 10 milliárd forint. Elképzelte már, hogy mire költeni ezt az óriási nyereményt?

Sipos Csaba, független pénzügyi tanácsadó óvatosságra int. Mert a könnyen jött pénz – ha nem gondolunk a jövőre –, könnyen el is mehet.

Hívja fel a főnökét -kezdi nevetve a szakember. – Vegyen elő egy papírt, és jó vastag piros filcet és írjon egy listát úgy, hogy a pénz felét meg kell hagynia a maradékot pedig be kell fektetnie. Számoljunk továbbá minimum 25 év kiadásával is. Én azt javaslom először váltsa valóra a régóta vágyott álmait. Például fizesse be magát egy Föld körüli útra, vagy a szüleit nyaralni, költsön az egészségére.”

A hirtelen jött gazdagság egyes esetekben problémákat szülhet, de az biztos: sok feladatot.

Az első lépés mindig a céltervezés, csak utána jönnek az eszközök, hogy azt mivel érjük el – folytatta Sipos Csaba. – Huszonöt év kiadásait számolja ki, ha nem akar többet dolgozni. Ha a jövő generációjára is gondol, akkor úgy fogalmaznék, tegyen az asztalra, a hűtőbe és a fagyasztóba is pénzt. Jobb, több lábon állni! Ha a főnyeremény felét befekteti és négy százalékos aránnyal számol, nem fog élete végéig elfogyni a pénze. Ha felkeres egy brókert, csak a hozammal kockáztasson! A hagyományos ingatlanbefektetés és aranyfelvásárlás hosszú távon mindig jövedelmező, erre is érdemes gondolni! De ha befektetési tanácsadóhoz fordul, még ennél is több lehetőséget is megtudhat. Persze érdemes ehhez játszani és nyerni!"

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?