Létrehozva: 2018.01.12.

Senki kedvéért nem lassítunk?

Gazdasági Évnyitó 2018 - szuperkonferencia a legújabb trendekrõl

Január 23-án nyitja a gazdasági évet a hazai vállalkozói és kormányzati szektor. A hazai céges és kormányzati döntéshozók egy egész napos konferencián vitatják meg, hogy mi határozza meg jelenleg a magyar gazdaság versenyképességét, és hogy a világban melyek a legfrissebb trendek. Szó lesz a többi között a bérnyomásról, a munkaerőhiány és az automatizáció együttes jelenlétéről, a 2020 utáni magyar gazdasági kilátásokról, illetve arról, hogy milyen viharos változások várhatók az egyre gyorsuló tempójú technológiai fejlődés miatt.

A Boscolo Hotelben adnak egymásnak randevút a hazai céges és kormányzati nagyágyúk január 23-án. Számos előadás és kerekasztal-beszélgetés szól majd arról, hogy mi várható a magyar gazdaságban 2018-ban, és persze a következő években.

Először a kormányzati szektor szereplőinek jövőképe kerül terítékre. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszél majd a kormány 2018-as terveiről és várható intézkedéseiről. Õt egészíti ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének felszólalása, aki a fejlesztéspolitikáról ejt néhány szót. A remények szerint válaszolnak majd arra is, hogy a 2020-tól mérséklődő EU-s forrásokat kiválthatja-e a kínai tőke, és hogy profitálhatnak-e ebből a kelet-közép-európai, így a magyar vállalatok is.

 

Ezután a kerekasztal-beszélgetéseké lesz a terep. Fejlesztési forrásokról, munkaerőhiányról, a növekvő bérnyomásról, a foglalkoztatottságról és a termelékenység várható alakulásáról lesz szó. Krisán László, a BKIK elnöke, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, Dale A. Martin, a Német-Magyar Iparkamara elnöke és Molnár Tamás, a NAV vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára mélyednek el a témában.

 

Szó esik majd arról, hogy jelenleg a kelet-közép-európai tagországok erősebb gazdasági növekedést produkálnak, mint a nyugati vagy északi tagállamok, de vajon érzékelhető-e ez a megnövekedett vásárlóerőben? Könnyebb-e terméket vagy szolgáltatást eladni ebben a térségben, mint 3-4 évvel ezelőtt? Kezelhető-e csak béremeléssel a munkaerő elvándorlás és a munkaerőhiány? Egyáltalán, mit várnak a szereplők az 5G internetes technológia megjelenésétől és a fokozott automatizációtól? A megfejtésben Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója, Csiba Péter, az MVM Csoport elnöke, Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója és Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója lesz a jelenlévők segítségére.

 

Merre tovább pénzügyi szektor?

A 2017-es, rendkívül nyereséges év után vajon milyen fejlődés előtt állnak a hazai bankok? Meddig nem okoz problémát az alacsony kamatkörnyezet, és mennyire készültek fel a magyar pénzintézetek a robbanásszerű digitalizációra? Mennyire tartanak a digitiális fizetőeszközöktől, a kriptovalutáktól? Ezekre a kérdésekre Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója, Balog Ádám az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója adja majd meg a válaszokat.

 

A hazai cégvilág általános állapotáról Tóth Tamás, az OPTEN Informatikai Kft. ügyvezetője tart majd előadást, míg a digitális átalakulás ígéretes előnyeiről Papp László, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviselet vezetője beszél majd.

A magyarországi multik életéről, az egyre inkább az e-kereskedelem felé terelődő fogyasztói szokásokról Ascsillán Endre, a GE Hungary alelnöke, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese és Orovica Szilárd, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezető igazgatója cserél majd eszmét.

Érvek, víziók és a gazdasági földhözragadt realitás erői mérik össze vitaképességüket majd január 23-án, a Boscolo Hotelben, 2018 Gazdasági Évnyitóján. Az esemény kiemelt médiatámogatója a Trend FM. A kerekasztal-beszélgetések moderátorai között pedig ott lesz a rádió két munkatársa, Kutasi Judit és Szajlai Csaba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor