SÁRGACSEKK

Most cserélje le mosógépét! A vételár felét az állam állja!

25-, 40-, vagy akár 45 ezer forinttal is kevesebbet kell fizetni az új energiatakarékos mosógépért, ha sikeresen pályázik az ügyfélkapun keresztül és leadja régi, energiafaló masináját.
  • Szerző: Ripost

A jóslat teljesült: az állam 25-40-, illetve 45 ezer forinttal – de maximum a vételár feléig -, támogatja a lakosság mosógép-cseréjét energiatakarékos új készülékekre. A támogatás mértéke az új készülék energia takarékossági osztályától függ.

 

Csak elektronikusan

 

Amint a már korábban megírta, a pályázat a néhány hónappal ezelőtt bonyolított hűtőgépcsere pályázathoz hasonlatosan, kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül adható be.

 

Köztartozás: kizáró ok

 

Az egyetlen különbség, hogy ez a lehetőség nem kizárólag a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak szól, hanem minden belföldi lakcímmel rendelkező természetes személynek, akinek nincs 60 napot meghaladó köztartozása.

 

 

Start július 1-től 15-ig

 

A pályázat lebonyolítására június közepétől elérhető honlapot fognak létrehozni. A felhívás tartalmazza a benyújtásra nyitva álló határidőt, amely régiónként más és más, július 1-15. között.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?