SÁRGACSEKK

Jó hír a pénztárcánknak! Ezt jósolják télre a szakemberek

Jöhet az alacsony gázszámla, mivel az eddigi híresztelésekkel ellentétben, melyek az évtized telét lebegtették meg, most azt mondják, nagyon enyhe telünk lesz. Annyi biztos, hogy az időjárást hónapokkal előre nem lehet megjósolni, de következtetni lehet rá.
címkék:
  • Szerző: T.D.

Az időjárás szeszélyes dolog, a meteorológusok mind a mai napig nem fejlesztettek ki száz százalékig biztos módszert a hosszú távú előrejelzésre. Az előzményekből és bizonyos tényekből (széljárás, pára összehasonlítások) azonban egy hónapra pontos előrejelzéseket, hosszabb időre pedig következtetéseket lehet levonni.

Az tény, hogy a novemberi gázszámlája mindannyiunknak alacsonyabb lesz az elmúlt évekhez képest, és ez most nem a rezsicsökkentés eredménye.

"Nem ilyen novemberhez szoktunk, több melegrekord is megdőlt, sokszor kabát sem kell."

Milyen telünk lesz a jelen állás alapján?

Az amerikai légköri hivatal szerint idén elmaradhat a szokásos tél, elemzéseikben nyoma sincs sok hónak és kemény fagyoknak. Ellenben sok csapadék, és 3 fokkal magasabb átlaghőmérséklet várható.

Ha ez igaz, az idei tél lesz a legenyhébb, mióta figyelik az időjárást a szakemberek. Az biztos, hogy a jelenlegi időjárás inkább áprilisinak mondható, semmint a tél hírnökének. Gázszámla ide vagy oda, mi azért reméljük, hogy a karácsony hótakaróval érkezik.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?