SÁRGACSEKK

Jelentős változás a tankönyvek körül! De meddig kell idén fizetned?

Tombol a nyár, de sokan már a tankönyvbefizetések miatt aggódnak. Tavaly sokaknak hitelt kellett felvenniük emiatt.
  • Szerző: Ripost

Idén jelentős könnyítés, hogy az 1.-3. osztályos kisiskolások ingyen kapják a tankönyveket, de a felsőbb tagozatosok szüleinek szeptember 15-ig kell befizetni a számlát. A csekket a tankönyvekkel együtt az iskolákban kapják meg a szülők: az átvételi elismervény alján találja meg mindenki.

A tankönyvek átadásának idejét az iskolák a fenntartóikkal közösen határozzák meg: ez tehát iskolánként változhat, de szeptember elejére várható. 

Befizetni nem csak csekken lehet: az összeget készpénzben, az iskolákban is rendezni lehet, de akár át is utalható. Ki lehet fizetni iskolakezdési utalvánnyal, a Kello infopontjain  és a kijelölt postákon bankkártyával: ez nem számít készpénzfelvételnek, illetve bármelyik postahivatalban készpénzzel vagy bankkártyával – ekkor viszont figyeljünk rá, hogy a készpénzfelvétel költségei terhelik a műveletet. 

Jó tudni!

Ha a gyerek iskolát váltott erre a tanévre, akkor a tankönyveiről az új suliban kell érdeklődni – ha a régiben megrendelték az új tanévre valókat, és ott ugyanazokat használják, akkor viheti magával, vagy az új iskola rendeli meg őket számára. 

A Budapest Bank kutatása szerint tavaly minden hatodik család kölcsönből vagy hitelből fizette az iskolakezdés költségeit: ez a teher idén enyhülhet a 3. osztályig ingyen járó tankönyvek miatt. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?