SÁRGACSEKK

Figyelj a matricádra: Hétfőtől keményen büntetnek!

Hétfő nulla órától már megbüntetik azokat a sofőröket, akik fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat.

A 2015-ben megváltott éves autópálya-bérletek idén január 31. éjfélig voltak érvényesek. Sokan vásároltak az utolsó napokban is, az egyik benzinkútnál fél nap alatt több mint 100 fogyott el, főleg a Pest megyeit vitték, de az egész országra érvényes éves bérlet is keresett volt - közölte az M1 Aktuális csatorna. 

Az árak és a díjkategóriák nem változtak. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes megyei matrica közül lehet választani.

Több százezer új felhasználó jelent meg a megyei matricák tavalyi bevezetése óta, mert azokat is az autópályák, autóutak használatára ösztönözte, akik korábban esetleg alsóbbrendű utakon jártak. Tavaly összesen 1,3 millió megyei matrica fogyott - mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője.

Az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani - figyelmeztetett az üzemeltető. Elhangzott: legegyszerűbben

a benzinkutakon vagy az útdíjfizetési szolgáltató honlapján lehet megvenni a matricát. 

Januártól két újabb szakaszon kell fizetni: Szegednél az M43-ason, továbbá a Győrt Csornával összekötő M85-ös gyorsforgalmi úton.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?