MANI

Õrült stresszt okoz az emberhiány

Stresszkezelő, hatékonyságnövelő és kommunikációs tréningeket keresnek a cégvezetők. Az égető munkaerőhiány miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy elveszítsék a legjobb embereiket.

Lasszóval fogják az embereket az üres álláshelyekre a kereskedelemben, az informatikai szektorban, a mezőgazdaságban, de az építőiparban is. A cégvezetőknek fő a feje, hogy hogyan oldják meg a problémát.

Rapcsák Dániel, a Vanessia Kft. szakmai igazgatója szerint a jövőben egyre kevesebb fizikai, és egyre több szellemi munkát kell majd végeznie az embereknek, mert még több feladatot vesznek át a gépek és a robotok. Ehhez viszont pályázati pénzekre lesz szüksége a cégeknek, amire jó lehetőség kínálkozik a következő hónapokban. Támogatás nyerhető majd információs technológiák alkalmazására az ipari termelésben, de a kollégák szakmai fejlesztésére, képzésére is.

A szakember szerint egyre több cégvezető látja be azt is: szüksége van stresszkezelő, hatékonyságnövelő vagy éppen kommunikációs tréningre, mert nem engedheti meg magának, hogy saját hiányos képességei miatt elveszítse a legjobb embereit. A következő hónapokban a vállalati kultúra fejlesztésére, gyakornokok foglalkoztatására és információtechnológiai beruházásokra is írnak majd ki pályázatokat, ami szintén megkönnyítheti a cégek életét.

Rapcsák Dániel minderről a HG Media konferenciáján beszél majd március 30-án, ahol a téma a földön, vízen, levegőben is egyre súlyosabb munkaerőhiány lesz.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?