MANI

Rászámolt Munkácsy Mihályra a Miniszterelnökség

Újabb érdekes fordulat Munkácsy Mihály Golgota címû festménye körül. A Miniszterelnökség kezdeményezésére védett alá kerül a kép, ami azt jelenti, hogy tulajdonosa - Pákh Imre amerikás magyar mûgyûjtő -, eladhatja a képet, de az országból kivinni tilos.
  • Szerző: Ripost

 

 

Amint a beszámolt róla, a Golgotát a nemzeti bank szeretné megvásárolni, tulajdonosa pedig szeretné eladni. A cél az, hogy, a Trilógia másik két festménye mellé, a magyar állam tulajdonába kerüljön és idehaza együtt láthassuk a híres képeket.

Eddig 1:1

Vita csak a vételár körül bontakozott ki. Először titokban folyt az egyezkedés, majd az amerikai műgyűjtő ravaszul javította alkupozícióját egy potenciális vevő megjelenésének kiszivárogtatásával. Most meg  a Miniszterelnökség számolt rá Pákhra a védetté nyilvánítással. Eladhatja másnak, de a kép itt marad nálunk!

 

Mit lép az orosz milliárdos?

Erősen kétséges ugyanis, hogy a korábban kiszivárogtatott vevő, az orosz származású, Svájcban élő milliárdos ilyen helyzetben is fenntartja tíz millió dolláros vételi ajánlatát, hiszen a kép már nem vihető ki az országból.

Ebből pedig az következik, hogy Pákhnak az eddig kért 9 millió dollárból engednie kell!

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?