PANASZKÖNYV

Teleszórták műanyag pohárral a Dunát a "városvédő" futók!

A hétvégi Vivicittá nem csak az autósoknak okozott rengeteg bosszúságot...
címkék:

Sok-sok ezer műanyag poharat használtak el a vasárnapi, budapesti Vivicittá Városvédő Futás indulói. A frissítőpontokon kínált vizet eldobható poharakba töltötték, amiket a versenyzők többsége használat után egy elegáns mozdulattal elhajított - annak ellenére, hogy az asztalok mellett mindenhol voltak szemeteszacskók is a használt poharaknak.

A durva szemetelés már csak azért is problémás, mert a verseny nevében szerepel a városvédő szó - ami nehezen fér össze a direkt környezetszennyezéssel.

A futás szervezői még a verseny lefújása előtt megkezdték a takarítást, de a viharos szél miatt a poharakból sok százat addigra már a Dunába sodort a szél.

A Facebookot ellepték a szeméthegyekről készült képek: a fotók alatt kialakult vitában a szemetelőket védők is csak a nagy szélre és a későbbi takarításra tudtak hivatkozni.

Természetesen megkerestük a Vivicittá Városvédő Futás szervezőit is. Kocsis Árpád a kérdéseinkre az válaszolta, hogy 3 olyan frissítőpont volt, melyhez közel volt a Duna, a versenyzőknek pedig "új és szokatlan" volt, hogy arra kérték őket: ne a földre, hanem a szemeteszsákokba dobják a poharakat.

Mivel a szél az állomásoktól messzire is elfújhatta a poharakat, ma reggel elindult 2 csapat, akik végigjárják a partot és a víz mellett felszedik a szemetet.
Tanulság: olyan szélviszonyokkal szembesültünk, mint eddig még soha - de a jövőben erre is fel kell készülnünk minden vízparti frissítőállomásunkon. Ehhez módosítjuk a mostani gyakorlatunkat, beépítve ezt a biztonsági elemet is.

Ez alapján reméljük, jövőre már nem látszanak a 30.000 embert megmozgató és Budapestet egy napra megbénító futás nyomai még Bajánál is.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?