MANI

Önálló standdal lesz jelen Budapest a világ első számú ingatlanos eseményén Cannes-ban

Magyarország stabilan visszakerült a nemzetközi befektetői térképre.

Világszínvonalú fejlesztésekkel lesz jelen Magyarország a világ első számú ingatlanos eseményén, tudatva a nemzetközi befektetőkkel: dübörög az ingatlanpiac, érdemes befektetni. Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogása keretében népszerűsítik a kiemelt beruházásokat. Önálló standon, Budapest brand alatt mutatják be a Liget Budapest Projektet és a jelentős ingatlanfejlesztéseket a MIPIM nemzetközi ingatlan-szakkiállításon 2017. március 14-17. között Cannes-ban. Az „ingatlanok Oscarjára” a MIPIM Awards-ra a Best Futura Mega Project kategóriában a Liget Budapest Projekt is esélyes, a fejlesztés bekerült a finalisták közé.

A magyar főváros önálló standdal készül a világ első számú ingatlanos eseményére. A MIPIM-en való részvételünk jelentős, a cannes-i kiállításon hagyományosan minden jelentős közép-európai nagyvárosnak saját standja van. A Budapest-stand szakmai tartalommal való feltöltése Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös szervezésében valósul meg azzal az üzenettel: Magyarországon, Budapesten érdemes befektetni.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony mondta, hogy az elmúlt hat évben Budapest újra megtalálta önmagát és valóban nemzetközi szinten is jegyzett várossá vált.

Ma megkérdőjelezhetetlen, hogy nem csak dicső múltja van Budapestnek, hanem fejlődő jelene és nagyon komoly tervei is a jövőre nézve.

A hosszú távú városfejlesztési koncepciók, valamint a jövőbeni nagyrendezvények megvalósítása kiváló alapot nyújtanak arra, hogy Budapest a nemzetközi ingatlanfejlesztések és -beruházások egyik legfontosabb európai célpontjává váljon. A Budapest-stand, a megaprojektek bemutatása, valamint fővárosunk és az ország arculatát meghatározó beruházások jelenléte a leghatékonyabb üzenet a nagy fellendülés előtt álló magyarországi ingatlanpiac helyzetéről a nemzetközi befektetői környezet számára. Az új trendekre, innovációkra fókuszáló nívós seregszemlén Budapest büszkén prezentálhat a jövőbeni fejlesztésekkel, biztos alapra építkezve az elmúlt évek fejlesztései nyomán – fogalmazott a főpolgármester-helyettes asszony.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hozzátette

 Budapest gazdasági erejét nagyban befolyásolja az ingatlanfejlesztési ágazat, alakítva a város és az egész ország külpiaci lehetőségeit is. 

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tizenkét fővárosi és vidéki projektet is képvisel a kiállításon. Az Ügynökség célja a megjelenéssel, hogy a magyar befektetési környezet népszerűsítésén túlmenően felhívja a legjelentősebb iparági szereplők figyelmét a dinamikusan fejlődő magyar ingatlanpiacra, valamint az ígéretes, komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező ingatlanfejlesztési beruházásokra. A HIPA az ingatlan-szakkiállításon a Hungarian Investment Projects (HIP) portfólión belül az ingatlan és turisztikai projekteket népszerűsíti, amelyek fókusz területei a hotel, iroda, valamint az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések.

A magyarországi fejlesztéseknek komoly nemzetközi visszhangja van, 2017-ben a Liget Budapest Projekt az Európai Unió legjobb városfejlesztési nagyprojektje. A MIPIM Awards versenyében összesen 11 kategóriában mérik össze a különböző fejlesztési projekteket. A zsűri kategóriánként 4-4 projektet emel ki, s majd közülük választják ki az egyes kategóriák győzteseit. A Liget Budapest Projekt a legátfogóbb fejlesztéseket tartalmazó Best Futura Mega Project kategóriában került a világ idei 4 legjobbja közé.  Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa szerint a legjobb négy kiemelt nagyprojekt közé kerülés - egyedüli európai uniós projektként – azt mutatja, hogy ma nincs ehhez hasonló léptékű és minőségű kulturális tartalmú városfejlesztési projekt Európában. Magyarországon utoljára a millennium idejében valósítottak meg ilyen volumenű és kvalitású fejlesztéseket. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a megújuló Városliget világszerte elismert ékköve lesz a fővárosnak, minden eddiginél gazdagabb kulturális és szabadidős lehetőségeket, egy igazi családi kulturális-szabadidős élményparkot kínál majd az ide látogatóknak.

A kiemelt városfejlesztések mellett számos beruházás vette kezdetét. Takács Ernő, az ágazat legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke úgy fogalmazott: Magyarország visszakerült Közép-Kelet-Európa befektetési térképére, sőt Budapest lett a régió tőkebefektetési szempontból legvonzóbb városa. Felfelé ívelő piaci ciklus vette kezdetét, az elmúlt 10 év legkiemelkedőbb eredményét prognosztizálhatjuk az ingatlanfejlesztésben a 2016-os adatok és a 2017-es tervek ismeretében. A volumennövekedés több mint háromszoros az előző két évhez képest, ugyanis több mint 1 millió négyzetméternyi ingatlant (iroda, raktár, üzem, lakóépület, szálloda) építenek az IFK-tagok. Az összes projekt beruházási értéke meghaladja az 1,75 milliárd eurót, azaz az 560 milliárd forintot. A 2016-ban megvalósított és a 2017-ben indított projektek alapján gyakorlatilag még az élre is törhetünk a közép-kelet-európai ingatlanpiacon – emelte ki az IFK elnöke.

A csúcsfejlesztések a MIPIM-en is bemutatkoznak, közöttük a 2006 óta világszínvonalú, integrált professzionális szolgáltatásokat nyújtó Horizon Development három fejlesztése: a modern terekkel kiegészített neoklasszicista palota, a Váci 1; a belvárosban épülő többfunkciós kereskedelmi ingatlan, a Szervita Square; és a Promenade Gardens, a Váci úti irodafolyosó legmagasabb műszaki tartalmú, fenntartható irodaháza. A 18 év alatt több mint 200 milliárd forint értékű befektetést eszközlő piacvezető WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt., az idén átadásra kerülő fejlesztései közül a dél-budai Duna parton található Ericsson K+F Központot és Székházat, valamint az Ibis Styles Budapest Airport Hotelt mutatja be az ország legnagyobb és legkorszerűbb irodaháza, a 2018-ra elkészülő Magyar Telekom Székház mellett. A szektorban három évtizede aktív Atenor a főváros egyik legnagyobb irodafejlesztésével, a hat épületből álló 130.000 négyzetméteres Váci Greens irodakomplexum projekttel vesz részt a standon.

A Futureal három irodafejlesztését mutatja be. A Budapest One Business Park Magyarország legnagyobb multimodális csomópontjánál, Õrmezőn épül, 65 ezer négyzetméteren. A technológiai cégek igényeire szabott Corvin Technology & Science Park a nemzetközileg is elismert Corvin Sétány-projekt utolsó irodafejlesztése, míg az Advance Tower a Váci úti irodakorridoron létesül, húszezer négyzetméteren. Az InfoGroup a Bartók Udvar irodaépület-együttes új, 24.000 m2-es fejlesztési ütemével – Dél-Buda egyik legsikeresebb fejlesztésével – lesz jelen, illetve bemutatja két új built-to-suit logisztikai beruházását. Képviselteti magát az ingatlanpiacon közel 20 éve jelentős szerepet betöltő Gránit Pólus Csoport, valamint az európai bevásárlóközpontok ingatlanpiacának egyik vezető fejlesztője, az Immochan is. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. - amely Inpark márkanéven lépett az ipariingatlan-fejlesztői piacra - az Inpark Páty és Inpark Hatvan néven épülő ipari csarnokait és a Modern Városok Programban részt vevő helyszínek ipari fejlesztési területeit népszerűsíti a Budapest-standon. A MIPIM-en ismerteti legfrissebb piaci jelentéseit a CBRE Magyarország.

Néhány kiemelt projekt megtekinthető

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?