MANI

Mosógépcsere: holnaptól lehet pályázni

Zabálja az áramot a régi mosógéped? Most cseréld le, mert akár 45 ezer forintot kifizet az új készülék árából a kormány. A pénzre pályázni kell. Ne sokat gondolkodj, mert ha elfogy a keret, lemaradsz! A pályázat holnap indul.
  • Szerző: Ripost

A vételár felét, de maximum 25, 40, vagy 45 ezer forint támogatást lehet nyerni az NFM holnap megnyíló pályázatán. A költségvetési ingyenpénz nagysága attól függ, hogy A+, A++, vagy A+++ energiatakarékossági fokozattal rendelkező gépet választunk a pályázati honlapon regisztrált kereskedők valamelyikénél.

A részvétel feltételeiről korábban már beszámolt a .

A pályázatokat régiónként, szakaszosan lehet benyújtani, a következő sorrendben:

Régió neve 

 

Megyék 

Benyújtás kezdete 

Nyugat-Dunántúl 

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala 

július 1. 

Dél-Dunántúl

Baranya, Somogy, Tolna

július 6.

Közép-Magyarország 

Pest, Budapest főváros

július 7.

Észak-Alföld

Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg

július 8.

Dél-Alföld

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád

július 13.

Észak-Magyarország

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád

július 14.

Közép-Dunántúl

Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém

július 15.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ. Így az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint lehet a támogatás.

Csak neten

Az energiatakarékos háztartási gépek osztályba sorolásáról korábban részletesen írt a .

Ki pályázhat és hogyan?

Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthat be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemély.

Ne ragadj be a startnál!

A mosógépcserét az Otthon Melege program keretében támogatja a kormány. Erre a célra 500 millió forintot szántak. Fontos:

Az összeget a pályázatok beérkezésének sorrendjében lehet elnyerni.

Ha a keret kimerül, a minisztérium a pályázatot előbb is lezárhatja – áll a felhívásban. Jól teszed tehát, ha előre felkészülsz, így amint elérkezik a lakóhelyed számára meghirdetett kezdési határidő, aznnal beadhatod az igénylést.

Ezt megelőzően nagyon hasonló módon és feltételekkel hűtőgépek cseréjére lehetett pályázati pénzt nyerni. Akkor a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány kitolta a jelentkezési határidőt és megemelte a támogatási keretet. Hogy ez most is így lesz-e, az később fog kiderülni.

És ezeket olvastad már?