MANI

Mi már tudjuk, mire költöd a lottón nyert milliókat!

Szakértőt kérdeztünk arról, mibe érdemes fektetni a majdnem 600 milliót, vagyis az ötöslottó főnyereményét.
címkék:
  • Szerző: (x)

"A lottó nyertesét most is, mint általában óvatosságra inteném, amennyiben a tőke vagy éppen az ingatlanpiacon próbálná kamatoztatni megnyert jövedelmét" - kezdte Vetter Péter, a Solar Capital elemzője.

A tőke piacokon az az érdekes helyzet állt elő, hogy a bizalom csúcson van, de minden termékben. A befektetők a részvényeket és a kötvényeket is felfelé várják, de még a nemesfémeket is (arany, ezüst) szintén rekordmértékben birtokolják, és várják a további menetelést. Azonban ez a helyzet nem maradhat tartós, hiszen ezek a termékek egymással ellentétesen szoktak mozogni, így a szakértő szerint jöhet egy kis ijedtség majd a piacokra.

"Ciklikusan nézve a szeptember hónap általában gyenge szokott lenni, és a részvénypiacok esni szoktak, ami bele is illeszkedhet a fenti képbe. Hiszen, ha részvények esni fognak, a kötvények és nemesfémek emelkedhetnek."

Így vagy türelemre inteném a leendő nyertest, és vásároljon később részvényeket, vagy megpróbálkozhat az esésre spekulálással rövid távon.

Amikor már mindenki arról beszél, hogy egy részvényindex csak emelkedni tud, vagy innen már csak felfelé mehet, általában az szokott lenni az emelkedés vége. És ahogy Vetter elmondta, emiatt óvatosan közelíteném az ingatlanokat is, az ingatlan szektorra is igaz ez a szabály.

"Szerintem a lottó nyertes diverzifikáljon, vegyen (magának felhasználásra, ne befektetésnek) ingatlant, egy keveset a technológiai részvényekből. Ne tartson forintot, a forint véleményem szerint gyengülni fog, nem is keveset, így a dollár és/vagy euró tartása jövedelmező lehet, valamint ha további befektetést keres, érdemes körülnézni az árupiacon, főleg a gabonák környékén, ahol egyes termékek tízéves minimumon vannak. Próbáljunk olcsón venni, drágán eladni, és ne feledjük, a diverzifikáció fontos része a befektetésnek. Soha ne tegyünk fel mindent egy lapra!"

címkék:
És ezeket olvastad már?