MELÓ

Utcán a robotrendőr

Biztonságosak a Google vezető nélkül közlekedő autói. Néha koccantak, de mások mentek nekik. Mivel Kína hozzálátott a humanoid robotok fejlesztéséhez, közel az idő, amikor robotzsaruk robotautókkal cirkálnak az utakon.

A Google vezető nélküli, automatikus autói 11 kisebb baleset részesei voltak hat év alatt, ám egyetlen alkalommal sem a robotautók idézték elő az ütközést, és sérülés sem történt soha - közölte Chris Urmson, a projekt vezetője a medium.com portállal.

Már az utakon vannak  

Hétszer mentek bele más sofőrök Google-autóba, bár csak a robotkocsik oldalát húzták meg. Egy ütközésnél egy másik kocsi egy stoptáblának gurult - írja a medium.com nyomán az MTI.  "Aki elég időt tölt az utakon, azzal balesetek történnek, akár vezető nélküli, akár hagyományos autóban ül" - foglalta össze Urmson.
  A több mint húsz robotautóból álló Google-flotta hat év alatt  mintegy 1,6 millió kilométert futott robotüzemmódban, többnyire országutakon és autópályákon. Nagyjából két éve azonban már Mountain View-ban, a Goolge székhelyének otthont adó kaliforniai városban is közlekednek a robotautók.

Ilyen lesz az új világ

Szakértők azzal számolnak, hogy 2020-tól  egyre több robotkocsi jár majd az utakon. És mivel Kína pár napja bemutatta már emberi gesztusokra is képes humanoid robotját, aligha kétséges, hogy robotzsaruk robotautókkal üldözik majd a rossz fiúkat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?