MELÓ

Rehab Critical Mass - másodszor

A vasárnapi rendezvényen, ahogy tavaly, úgy most is a sérült emberek életminőségének javításáért lépnek fel. A mozgalom elindítója Kiss Csaba teológus maga is kerekesszékben él, mert születésekor agyvérzést szenvedett.
  • Szerző: Ripost

 

Vasárnap útjára indul a 2. Rehab Critical Mass vonulás a budapesti Clark Ádám térről – adta hírül a lelekhalo.hu.

Májusban másodszor

A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan ezúttal is a különböző fogyatékossággal élő, mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, mentálisan akadályozott vagy halmozottan sérült embereket és „ép” barátaikat várja a Rehab Critical Mass mozgalom május 17-én vasárnap kora délutántól a Clark Ádám térre.

Petícióval az egyenlőségért

 Az első, tavaly októberi megmozdulás alkalmával hatalmas tömeg gyűlt össze az EMMI épületénél, ahol a mostani vonuláshoz hasonlóan, akkor is a sérült emberek kirekesztése ellen, valamint életminőségük javításáért léptek fel.

Kiss Csabához sokan csatlakoztak azóta, és a második Rehab Critical Mass előtt petícióban fogalmazták meg követeléseiket, amelyet a neten tettek közzé „Egyenlőség, akadálymentesítés – ELVÁRJUK!” címmel.

Sztárfellépők

A „0” kilométerkőtől induló vonulás programjain részt vesz Tilla, Fekete Ádám, Fenyvesi Zoltán, Pál Dénes, a Söndörgő, Dzsentri Szultán, Rutkai Bori, Beck Zoli/30Y és még sokan mások. A részletes program a 2. Rehab Critical Mass honlapján olvasható, és természetesen ott vannak a Facebookon is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?