MELÓ

Péntek az új bulinap! Szombat éjjelre teljesen kiürül Budapest

Az augusztusi forró éjszakák a legalkalmasabbak a bulizásra - gondolhatnák a kocsmák és bárok üzemeltetői.
címkék:
  • Szerző: Ripost

De inkább csak a nyaralóhelyek vendéglátósai örülhetnek. A tömeges szabadságolások és a fesztiválszezon dübörgése betette a kaput a bulinegyed szombat éjszakáinak – még turistából is sokkal kevesebb van, nemhogy magyar vendégből. A bulihangulatnak annyi! A vendéglátósok szerint szombatra 70%-kal (!) csökken a forgalmuk.


Farkas Viktor, a Képzeld el! nevű borbár tulajdonosa szerint egyik éjjelről a másikra gyökeresen átalakul a VII. kerület képe: 

Pénteken akkora a roham, hogy hárman nem bírjuk a kiszolgálást, szombaton viszont csak nézzük egymást a pultban. A forgalom is máskor kezdődik: pénteken már munka után, 6-7 körül jönnek az emberek, szombaton viszont csak 10-fél 11 körül indul be az üzlet. 

Az egyik szabadtéri miniborfesztivál, a Borjour szervezői is ezt erősítették meg: 

Szombaton annyian voltunk a Clark Ádám téren, mint csütörtök este, pénteken viszont folyamatosan jöttek a vendégek a nullás kilométerkő köré. 


A szűk utcákból kiszabadulva másként fest a kép: az Erzsébet-téri, Duna-parti  helyek szombatra is megtelnek, de úgy tűnik, a forró utcák túl fülledtek a mulatozóknak augusztusban. Vagy mindenki nyaral.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?