MELÓ

Nyolcévesen édességért dolgozik az Aldi legfiatalabb eladója

A 8 éves Carina állást vállalt az Aldinál. Pályázott, ahogy azt kell, és fel is vették. A fizetését édességben kapja.

Carina Brooks mamájával gyakran ment vásárolni az Aldi egyik üzletébe Glasgow-ban. Amíg az anyuka összeszedegetett minden szükségeset, addig ő a polcokat törölgette, rendezgette. Az eladók pedig viccelődve mondták neki, hogy főállásban kellene ezt csinálnia.

Komolyra fordította a tréfát

Carina Asperger-szindrómás. A betegséget az autizmus enyhe formájának tartják, egyik jellemző tünete, hogy a beteg mindent szó szerint vesz. Carina is komolyan vette a felkérést, hogy bizony jól jönne még egy munkaerő az üzletben. Pénteken suli után meg is írta pályázatát, amely aztán el is jutott az illetékes kezébe.

Csokit kap a cuki kislány

Oliver Tingey üzletvezető annyira meghökkent a kislány elszántságán, hogy komolyan vette. Elmondta neki, alkalmazni nem tudja, amíg nem tölti be a 16. életévét, de addig is észben tartja, hogy van egy komoly érdeklődő, akire később akár pénztárosként is számíthat. Az elvégzett munkát pedig mindenképpen honorálja – egy kis édességgel.

A tesó is beszállt az üzletbe

Linda, Carina mamája végtelenül hálás az üzletvezetőnek és a bolt dolgozóinak, amiért figyelmesen, türelmesen és nagy tisztelettel bántak kislányával. Másik gyermeke, aki szintén Asperger-szindrómás, megirigyelte húga karrierjét – és főként fizetségét –, szintén beállt a dolgozók közé.

Egy teknőst is szeretne

Carina, aki érettebb a kortársainál, nem csak a munka terén gondolkodik felelősen és perspektivikusan. Háziállatot szeretne tartani – egy teknőst –, és nevelgetni egészen addig, amíg továbbadhatja saját leendő gyermekeinek. Most mégis elsősorban az iskolára koncentrál. Táncol, énekel, részt vesz a színjátszó kör munkájában. Az a vágya, hogy nagyobb publikum előtt is megmutathassa magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?