MELÓ

Lamborghinivel száguldoznak a dubaji rendőrök

Nálunk még nem megy olyan jól a zsaruknak, hogy mint a dubaji kollégáik, ők is luxusatókkal üldözzék a gyorshajtókat. De talán egyszer még ez az idő is eljön.
címkék:

Azt mindenki tudja, hogy Dubaj az az ország, ahol elég nagy lábon élnek az állampolgárok. Általában a dubaji születésük nem is dolgoznak, a munkát pakisztáni, indiai bevándorlókkal végeztetik el.

Pénz nem számít

A rendőrség pedig azért, hogy felvehesse a vesrsenyt a sebességtúllépőkkel, Lamborghinikbe, Ferrarikba, Mercedes SLS-ekbe ruházott be, így könnyedén utolérheti és megbírságolhatja a gyorshajtókat. Ez hétköznapi autóval ez nem biztos, hogy menne.

Ha már az autóknál tartottunk, ne lepődjünk meg, ha Dubajban járva átnézünk a melletünk haladó autóba, és egy gepárd pillant vissza ránk az anyósülésről.

Mona Lisa aranyozva

A fényűző gazdagság újabb iskolapéldája a hétcsillagos Burj Al Arab Hotel, ahol a burkolatként felhasznált arany 46265-ször tudná beborítani a Mona Lisát. S ha valaki még gazdagabb szeretne lenni, elmegy egy teveversenyre és ott fogad a befutóra. A tevéket egyébként hús-vér emberek helyett sok millió forint értékű robotok hajtják.

Na de honnan is ez a nagy jólét? Ha azt hiszed, hogy az oljaból, tévedsz. Az olajkereskedelem mindössze a 6 százalékát jelenti az ország gazdaságának, a turizmusból és az ingatlaneladásból jön a nagy pénz.

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?