MELÓ

Háttérbe vonul a magyar fesztiválpápa, lezárul egy korszak

A szigetfesztivál ma már nem tud tovább növekedni, elérte a határait, egyszerûen nem bővíthető, csak színesíthető. Ezért lép egyet hátra Gerendai Károly.

Gerendai Károly 2018-tól már csak háttéremberként fog élete fő műveként aposztrofált Sziget Fesztivál körül sertepertélni. A magyar üzletember az A38 hajón tartott sajtótájékoztatón árulta el, hogy az idei, jubileumi 25. Sziget lesz az utolsó, melyen aktívan vesz részt a fesztivál mindennapjaiban. Jövőre visszavonul és a többi projektjére, befektetéseire koncentrál majd.

Januárban a Szigetfesztivál 70 %-os tulajdonrészének eladása mellett döntöttek a magyar tulajdonosok. Hosszas huzavona után végül azért váltak meg a több mint kétharmados résztől, mert Gerendai és tulajdonostársai úgy gondolták, ez az egyetlen járható út, hogy minőségi javulást érjenek el a Szigettel kapcsolatban. A látogatók létszámát tekintve már nem tudnak lényegesen jobb mutatókat produkálni, a fejlődés kulcsa tehát a programok színesítésében, fejlesztésében van.

„Nekem se Facebookom, se magán e-mail címem, egyszerű ember vagyok. Nem biztos, hogy már meg tudom szólítani a fiatalokat.”

- érvelt Gerendai a Sziget eladása mellett. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen extrával készülnek az idei, jubileumi Sziget fesztiválra csak annyit mondott, hogy:

nem kell semmi extra, hiszen a Sziget alapból elég extra.

Persze az augusztus 9-én startoló, idei Szigeten sem maradnak újdonságok nélkül a fesztiválozók. Az egyik frissítés az úgynevezett Sziget Crusin nevű bulihajó lesz, amely egyfajta városnéző színpadként funkcionál majd. Budapest történelmi belvárosát lehet majd megtekinteni vele hűs sörök és hazai borok kíséretében. A sziget operatív vezetője Kádár Tamás azt is elmondta, hogy az eddigi kártyás és karórás fizetési mód mellett már mobilapplikációval is fel lehet majd tölteni az Festipay-egyenleget. Ezzel pedig azt rémlik, hogy lényegesen csökkeni fog a sorban állási idő a kártyás feltöltési pontoknál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?