MELÓ

Hamarosan félig élő(!) szupertelefonok váltják le az okostelefonokat!

Néhány éven belül új telefonos technikát vezetnek be, ami már megint forradalmasítani fogja az életünket...
  • Szerző: T.D.

Az újnál is újabb generációs telefon ötletét jelentette be a Huawei. Wang Yangmen régiós fogyasztói elnök szerint az új eszköz 2020-ban válik elérhetővé.

Wang elmondása alapján az új készülék a fizikai valóságot fogja összekötni a virtuálissal. Ez úgy valósul majd meg, hogy a készülék egy élő organizmus lesz, ami érteni és rögzíteni fogja szokásainkat és viselkedésünket, így felismeri preferenciáinkat, és a beállításoknak megfelelően dönthet majd. 

A készülék - fizikai kialakításának köszönhetően - bizonyos szinten kölcsönhatásban lesz a környezetével és gazdájával. Ezt valószínűleg  élő, félig szerves felépítése teszi majd lehetővé.

Az 5G-s szupergyors kommunikációs hálózat miatt minden összeköttetésben lesz mindennel, gépek, szenzorok és adatbázisok folytonos adatcserélése valósul így meg. Ez remélhetőleg az ígéretekhez híven fogja megkönnyíteni az életünket.

A mobiltelefonok fejlődés-történetében 12 évente fedezhettünk fel gyökeres változást. 1995-ben a Motorola forradalmasította a híváskezdeményezést és az SMS-ek küldését. 2007-ben jött az Iphone, majd rá egy évre az Androidos okostelefonok, így a beígért 2020-as szupertelefon piacra dobása meglehetősen reálisnak tűnik. Azt persze még nem értjük, hogyan lehet félig "szerves" egy mobiltelefon...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?