MELÓ

Gyorsan szeretnél munkát találni? Biztos tippeket adunk!

Nem találsz melót? Tényleg a legjobb helyen próbálkozol? Több olyan szakmát mutatunk, amiben azonnal elhelyezkedhetsz. Ha előtte tanulni szeretnél, még ösztöndíjat is kaphatsz.
  • Szerző: Ripost

Idehaza üzemi és gyári gépszerelőkre, ácsokra, asztalosokra, szociális munkásokra és gondozókra szinte minden megyében szükség van, az Európai Unióban a legkeresettebb munkavállalók a szociális és egészségügyi szakmával rendelkezők, valamint a technikusok és a segédmunkát vállalók. Persze fontos, hogy érdeklődj, utána járj és pláne ne törődj bele a sikertelenségbe!

Szakácsok, pékek, hentesek figyelem!

A Manpower Group 2015-ös felmérése szerint a világon leginkább szakácsokra, pékekre, hentesekre, gépészekre és villanyszerelőkre van szükség – olvasható az eduline.hu továbbtanulással és felnőttképzéssel foglalkozó oldalain.

Már az iskolapadban is kereshetsz

A hazai hiányszakmákat választó fiatalok tanulmányi eredményüktől függően havonta 10-30 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek. Ehhez nem kell zseninek lenni: 2,51-es tanulmányi átlagtól már jár az anyagi ösztönzés. Kizáró ok csak az évismétlés és a tíznél több igazolatlan hiányzás, vagy egy fegyelmi büntetés.

Megyénként más lehetőségek

Az államilag premizált szakmákról megyénként készült lista. Ácsra, asztalosra és szociális munkásokra szinte mindenütt nagy szükség van, ezért ezek szinte minden megyénél szerepelnek a felsorolásban, de ezeken kívül is legalább 15 keresett szakmából választhatnak azok a fiatalok, akik tanulmányaik elvégzése után gyorsan szeretnének munkába állni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?