MELÓ

Föld felett lebeg az új gördeszka - Videó

Évek óta hallani lebegő deszkákról, de eddig úgy tûnt, mintha elérhetetlen vágy lenne az ilyen eszköz. Most viszont tényleg itt a mûködőképes darab!
címkék:

 

Aki látta a Vissza a jövőbe 2 – őt, biztosan tudja, miről van szó. A filmben épp 2015-re jósolták az első valóban működő lebegő deszkák megjelenését. Szinte hihetetlen, de úgy tűnik, a Lexus most valóra váltja ezt az álmot- adta hírül a PCWorld internetes magazin. Egyes források szerint a vállalat már több mint 18 hónapja dolgozik a lebegő deszka projekten. Az eszköz kalkulált ára 2-3 millió forint körüli lesz, de egyelőre nincs szó arról, hogy villámgyorsan piacra dobnák.

Némi magyarázatot ad erre a lebegő deszka meglehetősen körülményes működése. A lebegést mínusz 200 fokos folyékony nitrogénnel hűtött szupravezetők és állandó mágnesek biztosítják,

vagyis nem éppen hétköznapi körülmények szükségesek ahhoz, hogy az eszköz üzemképes legyen.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy levitációhoz szükséges taszítóhatás elérése csak fémmel borított felületen lehetséges. No, de ki látott már ilyen járdát? Így tehát még sok a kérdőjel a lebegő deszka körül, de talán épp emiatt egyre több a fantasztikus találmány iránt  érdeklődő is.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?