MELÓ

Diámunkát szeretnél nyáron? Segítünk!

Pénzt és tapasztalatot gyûjtenél a nyáron? Legjobb, ha munkát vállalsz valahol! Íme, néhány hasznos ötlet, ami támpont lehet.
címkék:

Ne várj holnapig!

A legjobb melókat hamar elkapkodják, nagyon gyorsnak kell lenned, ha vízibicikli kölcsönző, vagy fagyiárus szeretnél lenni egy menő balatoni strandon. Jó hír viszont, hogy még mindig rengeteg helyen várnak diákokat nyári munkára. Ha téged is érdekelne valami, de még nincs tapasztalatod, talán legegyszerűbb, ha egy diákszövetkezeten keresztül keresel munkát. De bárhová is keveredsz, légy szorgalmas és persze körültekintő, és tudd, hogy a munka világa tartogathat meglepetéseket.

Mustasd, hogy érdekel amit csinálsz!

Fogadd el, hogy diákként tekintenek majd rád, aki alapvetően nem rendelkezik túl sok tapasztalattal. Igazán felelősségteljes munkára tehát ne számíts, de arra sem, hogy nyári fizetésedből fogod megvenni életed álomautóját.

Légy alázatos! A munkáltatók szeretik, ha érdeklődő vagy, hagyd, hogy tanácsot adjanak, segítsenek.

Ha így teszel, idővel a te ötleteidet is figyelembe fogják venni és persze akár honorálhatják is. A munka világában megállni a helyed nem könnyű. A nyári munkák palettája pedig nem túl széles.

Nézz körül, ne dönts hirtelen!

Nyáron többnyire idénymunkák közül válogathatsz. Strandokon nagyon sok a munkalehetőség. Ha jól dolgozol, akár előbbre is juthatsz nyár végére, fagyiárulástól eljuthatsz a strandpénztárosi melóig. Bár fizikailag fárasztó, akár pincér is lehetsz.

Ha pedig bírod a koránkelést, próbálkozhatsz  újságkihordással. Hajnalban kidobálod a lapokat, a napod többi része pedig teljesen szabad. Így akár más munkát is elvállalhatsz mellette. Ha bevállalós vagy, gyárban, üzemekben akár három műszakban dolgozhatsz. Nem biztos, hogy épp erre vágysz, de nézd a jó oldalát! Ezeken a helyeket fix pénzt adnak, és kicsi az esélye, hogy átvágnak. A meló pedig csak néhány hétig tart , és nagyon sok új embert ismerhetsz meg.

A nyári munka végül is egy jó buli!

Gyakornokként akár álmaid munkahelyén is elhelyezkedhetsz nyáron, sokszor ma már ezért is fizetnek a munkáltatók.

Igazából nem is munka a lényeg, hiszen ez is egy buli, amiért, ha jól választasz, pénzt is kaphatsz. Arra azonban ügyelj, hogy mindig megfelelő szerződést kapj, ne vállalj el papír nélkül semmit. Ha belemész ilyenbe, nagy valószínűséggel megismerheted a munka világának árnyoldalait is.

http://www.eudiakok.hu/

http://www.furgediak.hu/

http://hu.jooble.org/

http://www.ilovediakmunka.hu/

http://www.muisz.hu/

http://www.funside.hu/allasok/tabori-munka/
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?