MELÓ

Csírájában fojtják meg a vasárnapi nyitvatartás ötletét a Balatonnál

Nemrég piaccá nyilváníttatták két révfülöpi bolt területét, hogy vasárnap is nyitva tarthassanak. A kezdeményezésnek a sok éhes turista és az önkormányzat is örült, a héten azonban kemény ellencsapás érkezett. Az érintett boltok kivárnak.
  • Szerző: Ripost

Forr a levegő Révfülöpön. Két kereskedő cég – egy coop-os és egy CBA-s – piaccá nyilváníttatta a bolt előtti területet, hogy vasárnap is nyitva tarthassanak. A elsőként számolt be egy hónappal ezelőtt a kezdeményezésről. A turisták örültek, mint ahogy a révfülöpi önkormányzat is üdvözölte a kezdeményezést. A Tapolca Coop pedig az első piacos nap után úgy döntött, további hét boltját nyitná ki vasárnap.

Kemény ellencsapás

De hiába könnyítette meg az éhes nyaralók életét a vasárnapi nyitvatartás, első éles-üzem után máris megérkezett a retorzió: 11 olyan feltételt szabott a kormányhivatal a piacként való további üzemeléshez, amit a határidőként szabott öt naptári nap alatt  valószínűleg lehetetlen lesz teljesíteni.

 

Dicséretre nem számítottunk, de ilyen drasztikus ellencsapásra sem.

 

-  nyilatkozta a nak – Hurtony Miklós, a Tapolca Coop elnöke. A Tapolca Coop most várólistára tette a további hét boltjának vasárnapi kinyitását. Ezek sorsa Révfülöpön fog eldőlni.

 

A CBA visszakozik

A CBA boltokat irányító központ ma nyilatkozatban szólította fel franchise partnereit a jogszabályok betartására. A törvényt megszegőket kizárják a hálózatból - közölte az MTI.

A CBA Kereskedelmi Kft. - a franchise tulajdonosa -, arra hívta fel a tagok figyelmét, hogy minden franchise tagtól elvárják a jogkövető magatartást. A szöveg kiemeli: mindenki érdeke, hogy a vasárnapi pihenőnap biztosításával javítani tudják a munkavállalók életminőségét és biztosítsák a családok együttlétét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?