MELÓ

Barbie-baba veszélyben van

Ráncfelvarrásra kényszerül az immár 56 éves Barbie-baba, a játék ugyanis az utóbbi időkben sokat veszített a népszerûségéből. A babákat gyártó Mattel cég élén is változás történt, Bryan Stockton januárban leköszönt, és helyére az igazgatótanács tagja, Christopher Sinclair került.

Megcsappant a kereslet a Barbie-babák iránt, írja a bbc.com. Éves összevetésben az eladások 14 százalékkal csökkentek az első negyedévben, és ez a tendencia már másfél éve tart. A gyártó Mattel-csoport veszteségei meghaladják a 73 millió dollárt, és a jövő sem tűnik rózsásnak, feljövőben van a konkurencia.

 

 

Barbie és Ken nem válnak

 

 

 

Az olyan versenytársak, mint például a Lego és a Hasbro egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a játékpiacból. A rossz üzletmenet a gyártó cég, a Mattel vezérigazgatójának állásába került. Az új főnök megújulást ígér, de az immár 56 éves Barbie továbbra is Ken felesége marad.

 

Indulhat a baba project

 

 

Az első Barbie-baba 1959-ben került a boltok polcaira, míg vőlegénye, Ken csak két évvel később. Félévszázadnyi jegyben járás után 2011-ben keltek egybe, és egy dobozban is kaphatók a ma már nem egészen friss házasok. A reklámfogás jó ideig bevált, de most valami mást kell kitalálni az új vezérigazgatónak. Lehet, hogy Barbie szülni fog?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?