MELÓ

A kutyasétáltatás jobban fizet, mint a tanárkodás

Úgy tûnik, nemcsak Magyarországon keresnek rosszul a pedagógusok. Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyságban az átlagos jövedelem évi 22 ezer font körüli. A rendőrök, az ápolók vagy a kezdő tanárok alig keresnek többet. A kutyasétáltatás jobban megéri.

Úgy látszik, a szigetországban is igaz, hogy a fizetés nincs mindig arányban a képzettséggel és a vállalt felelősséggel. Vagy az angolok egyszerűen annyira szeretik háziállataikat, hogy jobban megfizetik a róluk gondoskodókat, mint a saját ápolójukat?

 

Népes falkát érdemes kísérgetni

Az tény, hogy egy ápolónő kezdő fizetése éves szinten 21 478 font. Ugyanennyi idő alatt egy kutyasétáltató 26 496 fontot keres. Természetesen a profikról beszélünk. Azokról, akik naponta 10-15 kutyát is megsétáltatnak, és havonta kb. 190 alkalommal indulnak ki az ebekkel. (Ha az ottani időjárást is beszámítjuk, talán már nem is olyan irigylésre méltó a helyzetük.) Londonban óránként akár 14 fontot is el lehet kérni ezért a munkáért. Vidéken kicsit kevesebbet.

 

Eb és sétáltatója kinn van a jó levegőn

 

Ebben az ágazatban az igazán nagy biznisz a kutyanapközi. Sokkal kényelmesebb és lényegesen jövedelmezőbb. Luke Winchester, aki az egyik ilyen intézmény tulajdonosa Londonban, óránként 18 fontot kap. Korábban ingatlanügynökként dolgozott 15 évig, haladt előre a ranglétrán, végül pedig saját üzletet is indított. Akkor aztán rájött, hogy kutyasétáltatóként is megkeresheti ugyanazt a pénzt, ám sokkal szabadabban oszthatja be az idejét, és nem kell öltönyben járnia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?