MANI

Ezek a márkák tűnhetnek el idén a kedvenc sétálóutcádból

Nagy a baj! 2021-ben egymást érhetik az üzletbezárások, aminek természetesen a fő oka a koronavírus-járvány. Egyre többen választják az internetes rendelést, aminek következménye, hogy a városokban lévő üzletek kénytelenek lesznek bezárni. Mutatjuk, hogy mely üzletek vannak a legnagyobb veszélyben.
címkék:
  • Szerző: WM

A nagyvárosok sétálóutcájában lévő üzletek nagy része az elmúlt egy évben nagyon nagy bajba került. A világmárkák eddig is az online eladásban látták a jövőt, a koronavírus-járvány azonban felgyorsította a folyamatot, és már akár idén több kedvenc márka tűnhet el a sétálóutcákból. A bezárás lényegében elkerülhetetlennek tűnik. A utánajárt, hogy mely márkák döntöttek már most a tömeges üzletbezárásról.

Douglas

A hölgyek egyik kedvenc drogériája rengeteg városból vonulhat ki. Európa szerte jelenleg 2400 üzlettel rendelkeznek, a következő hónapokban ebből legalább 500-at terveznek bezárni. Tina Müller, a cég egyik vezetője úgy fogalmazott, hogy világosan látható az a vásárlói igény, hogy kényelmesebben akarnak az emberek vásárolni, ezért inkább online rendelik meg a termékeket. A Douglas erre üzletbezárásokkal reagál.

A Douglas a jövőben az online eladásra összpontosít

A Douglas megértette az emberek üzenetét, és inkább az online eladásra összpontosítanak
Fotó: getty images

H&M

A világ egyik legnagyobb ruhamárkája sincsen könnyű helyzetben. A cég vezetése úgy döntött, hogy radikálisan csökkenteni kell az üzleteik számát. Itt ugyancsak az nevezhető meg fő okként, hogy a bevételük egyre nagyobb részét bonyolítja a cég az online térben. A hivatalos bejelentések szerint az egész világon várhatóak bezárások, egészen pontosan 350 üzlet csukhatja be a kapuját. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon mekkora lesz a leépítés mértéke.

A H&M-et sem kerülték el a koronavírus-járvány okozta nehézségek

A H&M is kénytelen bezárni üzleteket világszerte
Fotó: getty images

Zara

A Zara tulajdonosa a világ leggazdagabb emberei közé tartozik, ez azonban nem mentesíti a céget a pandémia okozta nehézségek alól. A járvány miatti bevételcsökkenés miatt 1200-at tervez a vállalt megszüntetni, és maximum 150 új üzletet nyitna. A boltok helyett a Zara is azt tervezi, hogy az online piacra fókuszál a jövőben, és a befektetések nagy részét is oda ömlesztenék.

A Zara az internetes kereskedelemben látja a jövőt

A Zara 1200 üzletet tervez bezárni a közel jövőben.
Fotó: getty images

A helyzet komolyságát jól mutatja a Promod nevű női ruházatot gyártó cég, amely 20 év után vonult ki tavaly Magyarországról. 2019-ben a svájci Charles Vögele, 2016-ban a Marks & Spencer és a GAP is csődeljárást kezdeményezett. Tavaly a svéd Vagabond cipőmárka döntött így: nekik 17 üzletük van Magyarországon.

címkék:
És ezeket olvastad már?