MANI

Már a Facebookon keresztül is utalhatunk pénzt!

Családtagoknak, bajba jutott barátoknak, ismerősöknek. Nemzetközi pénzküldési szolgáltatást indított a Transferwise.
  • Szerző: Ripost

A nemzetközi átutalásokat teljesen újragondoló Transferwies megint nagyon újított!

A Messengerbe épülő, chatrobottal működő nemzetközi pénzküldési szolgáltatást indított!

Az Egyesült Államokban már eddig is létező messengeres pénzküldést tették most lehetővé az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Európában, így hazánkban is. Pénzküldésen kívül be lehet állítani a Transfer Wise Bot-ot napi árfolyam-értesítés küldésére is, így mindig tudni fogjuk, mikor a leggazdaságosabb külföldre pénzt küldeni.

A chatbotfejlesztők számára már 2016 áprilisában megnyíltak a kapuk a Facebook Messengernél. Az automatizált chatprogramoktól azt várják (a mesterséges intelligencia fejlődésével együttesen), hogy idővel ők válaszoljanak az ügyfelek kérdéseire, így ügyintézési időt és pénzt spórolva, például a bankoknak. 

A Transferwise a fintech cégek közül az egyik legnagyobb sikertörténet. 2011-ben indultak el, és mostanra egymilliárd dollárnál, vagyis nagyjából 280 milliárd forintnál is többre becsülik a cég piaci értékét. Ezzel az 50 országban elérhető pénzküldési lehetőséggel havonta nagyjából a cég becsült értékével megegyező mennyiségű pénzt küldenek egymásnak a felhasználók.

Miért éri meg inkább itt utalni, mint egy bankon keresztül?

A Transferwise a nemzetközi átutalásokhoz képest olcsóbb, ráadásul az utalások 90%-a egy munkanapon belül teljesül (ez rendkívül gyorsnak számít)! A gyorsaság és az olcsóság egyébként abból adódik, hogy az elutalt pénzek valójában sosem hagyják el az adott ország határait. Például egy budapesti ügyfél a Londonban dolgozó gyermekének küldene mondjuk 50.000 forintnyi gyorssegélyt, egy másik londoni étteremben dolgozó ügyfél pedig ugyanennyi (50.000 Ft) megtakarítását küldené el a szüleinek Magyarországra, a Transferwise összepárosítja ezeket, és valójában a két londoni utal egymásnak ötvenezret.

A chatrobot ezen a linken érhető el!

Figyelem! Belföldi utalásokra nem alkalmas ez a szolgáltatás!

(Portfolio)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?