MANIMÉKER

Szét ne robbantsd a fürdőszobád! Felújítás kádcsere nélkül!

Lehet, hogy minden fürdés után leöblíted a kádad, de attól még az évek során megkopik és szürke foltok is megjelenhetnek rajta. Nem kell azonban rögtön a kádcserén gondolkoznod, hiszen könnyedén újjávarázsolhatod néhány apró trükk segítségével.

Bosszantó, mikor hiába vigyázol a fürdőkád épségére, akkor sem tudod megúszni, hogy rozsdásodjon, szürküljön esetleg még a zománc is lepattogjon róla. A csere azonban óriási költség. Most megmutatjuk, hogy újítsd fel a fürdőszobád központi részét, a kádadat.

Támadj mosószódával!

Igaz, hogy a mosószóda még a nagymamák vegyi fegyvere volt, de az öregek tapasztalatait fel tudod használni ma is. Tegyél egy nedves szivacsra mosószódát és alaposan súrold át vele a kádat. Ezután szórófejes palackba tölts ecetet és spricceld végig a felületet. Pár perc múlva csak le kell zuhanyoznod és a kádad, és olyan lesz, mint új korában. A szürke foltokat biztosan el tudod így távolítani.

Önts be ecetet!

Ha nincs kedved súrolni, de van otthon több flakon eceted, akkor ne sajnáld, önts a kádba néhányat! Már az sokat segít, ha fél centi magasan áll az ecet a kád aljában, eltünteti a lerakódott vízkövet. Ha 20 százalékos ecetet használsz, kevés vizet is adhatsz hozzá, úgy is hatni fog. Pár óra pihentetés után engedd le az ecetet - ezzel a lefolyót is tisztítod - majd zuhannyal öblítsd le az egészet.

Alkoholtól lesz szép fényes!

Végy gyógyszertárban alkoholt, amit tölts egy szórófejes flakonba és permetezd be vele a kádat. Ezután már csak egy szivaccsal kell áttörölnöd a felületet. Fertőtlenítésre kiváló, és a kádad visszanyeri eredeti ragyogását.

Ne sajnáld, fesd át

Ha úgy érzed már nagyobb tatarozásra szorul a kádad, pár óra munkával akár át is festheted. Sőt, ha már unod a fehér színt, új alapot is adhatsz neki. Első lépésként menj egy háztartási boltba, ott segítenek kiválasztani a megfelelő zománcfestéket ehhez az akcióhoz. Vannak már kifejezetten kádra való festékek is.

Mielőtt nekikezdesz, alaposan tisztítsd meg a kádad. Majd finom szemcsés csiszolópapírral csiszold át a felületét. Mosd ki még egyszer és szárítsd meg, mert a festék csak száraz felületen marad tartós.

A festék összekeverésénél alaposan olvasd el a használati útmutatót, mivel vegyszerrel dolgozol, az előírásokat be kell tartanod.

Használhatsz festőhengert, de ecsetet is.

Az első réteg felvitele után hagyd jó fél napot száradni a művedet, majd jöhet a második roham. Két réteg elég lesz a kádnak és persze neked is.

Ezután még 24 órát hagyd száradni, és már csobbanhatsz is be álmaid kádjába!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?