Létrehozva: 2016.04.21.

Pénteken kilencmilliárd a tét! Mi már meg is találtuk a helyét...

Az Eurojackpoton most ilyen óriási a tét, mi pedig szakértõt hívtunk a pénz virtuális elköltéséhez.

Fontos leszögezni, hogy 29 millió eurót nyer a szerencsés tippelő, tehát a nyereményt nem forintban kapja. Vetter Péter szakértőnk szerint nem is érdemes a teljes összeget forintosítani. Ha mégis ezt tennénk, nagyjából ara kellene felkészülnünk, hogy 9 milliárd érkezik a bankszámlánkra de ez persze függ az EUR/HUF árfolyamtól.

Úgy gondolom, egy ilyen összeg már bőven elég ahhoz, hogy unokáinknak se kelljen dolgoznia, ha nem akarnak. Hogy ez most jó, vagy rossz, mindenki döntse el maga

- mondja a Solar Capital elemmzője. - "A legfontosabb, hogy ne egyetlen dologban álljon a pénz. Tartsuk különböző devizákban, mint EUR, USD, GBP, CHF, HUF. Úgy gondolom, itt az ingatlan kérdést már nem érdemes taglalni, ezen a szinten már mindenki vesz, akár többet is a Föld különböző pontjain. Ha viszont úgy döntünk a nyeremény átvétele után, hogy nem kívánunk többet semmiféle munkával sem foglalkozni, akkor fontos szem előtt tartani az ingatlanok fenntartását, pláne, ha személyzetet is akarunk."

Induljunk ki abból, hogy a nyeremény tíz-húsz százalékát elköltöttük ingatlanokra, magunknak, családnak, barátoknak, ehhez hozzászámolhatjuk az autókat, egyebeket, ezek hirtelen egyszeri kiadásként megrövidítik a nyereményt, és akkor nézzük meg, mit lehetne „kihozni” a maradékból.

Több lábon álljunk

A legegyszerűbb megoldás, ami a legtöbb embernek is eszébe jut, hogy tegyük be a bankba, és éljünk meg a kamatokból. Most anélkül, hogy szétbontatnánk, hogy eurós vagy forintos betétekről beszélünk, illetve egyéb bankbetétbe tesszük, számoljunk inkább egységesen egy százalék éves kamattal.

A megmaradt összegre ez éves szinten 70 millió forint kamatbevételt jelent, ami 5,8 millió havonta. Azért abból meg lehet élni, bár ez nyilván függ az első körben elköltött ingatlanok, tartós fogyasztási cikkek havi fenntartási költségeitől is.

"Ennél bölcsebb, ha a megmaradt összeget tovább tagoljuk. Tarthatunk betétet, de legyen más is. Kötvények-részvények-arany szerepeljenek mind a portfólióban. Ezek lehetnek egyedi papírok vagy indexek, akár alapok is, ebben tudunk segítséget nyújtani ügyfeleinknek" - mondja Péter.

Emellett érdekes lehet például céget vásárolni, nem csak itthon. Legyen profitálbilis vagy legyen benne potenciál, és ha nem értünk hozzá, mindenképpen kérjük ki szakértő segítségét, mert ha sikeres a felvásárlásunk, hosszú időre biztosíthatjuk saját és családunk megélhetését a nyeremény után/mellett is.

Az ideális megoldás

"Ha most húsz százalékot elköltöttünk ingatlanra (élni vagy befektetés céllal), akkor húsz százalék lehet valamilyen részvénypiaci termékben, húsz lehet kötvényekben, 10 aranyban, a maradék harminc meg bankbetét, illetve készpénz formájában, melyhez könnyen hozzáférünk, ha egy kecsegtető ajánlattal találkozunk.

Rengeteg kecsegtetőnek tűnő ajánlattal fogunk találkozni, csak győzzük kiválasztani a jókat. De ehhez mindenképpen szakértő segítséget javaslok.

A szakértő tehát azt tanácsolja: több lábon álljunk. Ne féljünk új dolgokba belevágni, és legyünk türelmesek. Ennyi pénzzel a zsebünkben már nem kell kapkodni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Oroszország kemény megtorlásra készül

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – Rendőrök és katonák estek egymásnak Ukrajnában + videó

origo.hu

Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

astronet.hu

Április 24.: Szent György napja, az igazi tavasz kezdete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 185 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 45 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Fontos levél érkezik a napokban minden postaládába - ez áll benne!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 910 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Érkeznek az szja-tervezetek: mutatjuk, mi a teendő!

MANIMÉKER

Tiéd lett a 780 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett a 650 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai