MANIMÉKER

Nyaralásra hitel - megéri?

Sajnos nem. De néha nincs más út, úgyhogy összegyûjtöttük a lehetőségeket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ha nyaralásra szeretnél hitelt felvenni, a bankok tárt karokkal várnak, hiszen jó üzlet leszel nekik.

Három lehetőséged van: hitelkártyával fizetsz, személyi kölcsönt vagy folyószámlahitelt veszel fel, vagy jelzáloggal terheled meg a lakásod. A fedezet nélküli hitelek a legdrágábbak!

A példa kedvéért azzal számoltunk, hogy 200000 Ft-ot veszel fel és egy éven belül vissza is fizeted.

Hitelkártya

A hitelkártyás megoldás a legjobb, hiszen bizonyos feltételek mellett ezt könnyen megadják a bankok, és ha a türelmi időn belül visszafizeted a pénzt, még kamatot sem kérnek érte. Így gyakorlatilag ingyen volt a hitel és a bank pénzéből nyaraltál egy jót, de vigyázz!

Ha kicsúszol a határidőből vagy készpénzfelvételre használod a kártyát, az nagyon drága lesz!

Ezeknek a kártyáknak mindig van egy viszonylag magas éves díja, és a kiadását munkáltatói igazoláshoz vagy jövedelemigazoláshoz kötik, cserébe egy csomó vásárlásból visszatérítést kaphatsz és a legtöbbhöz utasbiztosítás is jár!

Személyi kölcsön, folyószámlahitel

Ilyenkor a banknak az a garancia, hogy a fizetésed a bankszámládra érkezik, tehát mindenképpen látnak tőled pénzt. A legtöbb bank oldalán találsz egy könnyen kezelhető kalkulátort, így azonnal megnézheted, mennyit kell törlesztened: az OTP-nél pl. a 200000 Ft-ra 17566 Ft-ot kell havonta fizetned 13 hónapon át, így a végén 228358 Ft lesz a nyaralás cechje.

A folyószámlahiteleket a fizetésed nagyságához és a hűségedhez kötik, tehát minél régebben vezeted náluk a számlád, annál jobban fognak bízni benned. Persze, ha sokszor mész mínuszba vagy minimálbérre vagy bejelentve, ez nem lesz olcsó.

Jelzáloghitel

Először is gondold át, tényleg meg akarod terhelni a lakásod egy nyaralás miatt? Ha igen, a szabad felhasználású  jelzáloghiteleket   keresd. Általában nagyobb összegekre szokták ezt a fajta hitelt felvenni és mindenképpen hosszabb távon, azaz 2-3 év alatt kell visszafizetned.

Ha csúszol, át lehet számoltatni a bankkal a törlesztőrészletet, azaz meg lehet nyújtani a hitel hosszát, de közben végig ott lebeg a fejed felett, hogy ha nem tudsz fizetni, a bank eladhatja a pecót!

Gyorskölcsön

Több olyan cég van, aki ekkora összegnél még jövedelemigazolást sem kér, cserébe 25-40%-os kamatot fogsz fizetni, azaz a 200000 Ft-os nyaralás a végére minimum 225000-be fog kerülni, de inkább jóval többe! Ha meggondolatlanul otthon szeretnél szerződni vagy fizetni, akár rögtön 385 000, azaz majdnem a duplája is lehet a vége!

Mindenképpen olvasd el az apró betűt!

Igen, nagyon apró. Igen, direkt bikkfanyelven írják, viszont ha nem tudod, mit írsz alá, utólag már nagyon nehéz reklamálni!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?