MANIMÉKER

Nem is sejted, mire jó a használt fürdővíz!

A fárasztó munka után egy kis lazulás a kádban, tökéletes befejezése a napnak. Főleg akkor, ha tudod, hogy a fürdővizeddel több ezer forintot is spórolhatsz, ha nem engeded le a pancsolás végeztével.
  • Szerző: Ripost

Azt gondolod, jobban megéri zuhanyoznod, mint beülni egy nagy kád vízbe? Ez egy tévhit. A zuhanyozás alatt szinte ugyanannyi vizet folyatsz le a lefolyón, mintha engednél egy nagy kád vizet.

Ráadásul, ha jobban meggondolod, a kádba engedett vízzel, akár még spórolhatsz is! Hiszen a fürdés után számtalan dologra használhatod a vizet.

Elő a kannát

Egy nagy kád hűsítő víz a legjobb a hőség idején. Ha már készen vagy ne engedd le a vizet a kádból. Hiszen ezzel a holnap esti fürdésedig le tudod önteni a wc-t ahelyett, hogy lehúznád.

Akár 100 liter vizet spórolhatsz meg ezzel, amit a hó végi számlán észlelni is fogsz.

Ha azonban nem használod annyiszor naponta a wc-t a felmosó vödörbe is öntheted a kád vizét. Egy kis tisztítószer és máris felmoshatod vele a lakást. És még csak nem is kellett kétszer kinyitnod a csapot. A felmosó vizeddel persze ezután szintén le tudod önteni a wc-t.

Ha nem használsz habot

Ha nem vagy híve az álladig érő habnak a kádban akkor a fürdővizedet a növények öntözésére is használhatod. A titok, hogy 12 órát hagyjad állni a fürdővizedet, így a növények számára is tökéletes lesz.

Ha nem vagy szívbajos

A nyári melegben a gyerekek fürdővizét a kerti medencében is újrahasznosíthatod. A kinti játék közben a medence vize így is úgy is koszolódik, hiszen a gyerekek belerohangálnak a koszos lábukkal. Az esti fürdővíz erre teljesen tökéletes. Ha a fürdés után kiteszed a medencébe másnap délutánra a gyerekek számára ideális meleg vizet kapsz.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?