Létrehozva: 2015.06.11.

Most érdemes aranyat venni! Lejjeb ment az ára!

Itt a lehetõség, hogy bearanyozd a jövõdet. Már 8400 forintért tiéd lehet egy szelet a brit királyi pénzverde aranytégláiból. Idehaza a BÁV fontolgat hasonló lépést. A Bank of America elemzõi mellett a német "crash próféta", Max Otte is aranyvételre buzdítja az embereket. S ha mindez nem lenne elég, az is köztudott, hogy a tõzsdeguru Soros György újabban aranybányákba fekteti a pénzét.

Szerző László Béla

Most érdemes aranyat venni, mert viszonylag olcsó a dollárhoz viszonyított unciánkénti ára, ami hosszú távon az arany javára fog változni. Az angolok pedig ezen felbuzdulva új befektetési formát alakítottak ki. Régebben is mód volt arany érme vagy rúd adásvételére, de az új konstrukciónak az a nagy előnye, hogy akár 20 fonttal (mintegy 8400 forint) is beszállhat az üzletbe a vevő, felső limit pedig nincs.

A tulajdonrész pedig bármikor eladható, vagy éppen növelhető. Attól sem kell tartani, hogy valaki ellopja az arany téglácskádat, mert azt a nap 24 órájában páncélteremben őrzik a brit védelmi minisztérium fegyveres őrei.

Soros is aranyat bányászna

Õsi okosság, hogy olcsón kell venni és drágán eladni. Természetesen, mint minden befektetés, így az arany értéke is nőhet vagy csökkenhet. A 2008-as válság idején 42,75 százalékkal nőt az értéke, de 2013-ban 27,14 százalékkal csökkent.

A Bank of America elemzői szerint a közeljövőben nehéz idők várnak a tőzsdei befektetőkre, ezért ügyfeleiknek az aranyba és a készpénzbe menekülést javasolják. Hasonlóképpen vélekedik a német “crash-próféta”, Max Otte is, aki előre megjósolta a 2007-2008-as gazdasági válságot. Õ szintén aranyvásárlásra buzdítja a németeket.

S ha ez nem volna elég, nem árt észben tartani, hogy a tőzsdeguru, Soros György is növelte aranybánya részvényeinek arányát. És már a jegybankok is igyekeznek külföldről a saját országukba hozni a "nemzet aranyát", ahogy azt korábbi cikkünkben már írtuk.

ÁFA elfeledve

Idehaza is bárki vehet négykilences tisztaságú (99,99%) befektetési aranyat. Ennek az egyik nem elhanyagolható előnye, hogy nem társul hozzá áfa-fizetési kötelezettség. S ha valaki hosszú távra tervez, akkor ezzel mindenképpen érdemes számolni.

Varga Balázs, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatója a Világgazdaság Online-nak nyilatkozva pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az alacsony jegybanki alapkamat és az ingatlanpiacról hiányzó új lakások miatt az elmúlt fél évben jelentősen nőtt az érdeklődés az arany iránt, az emberek egyértelműen keresik a biztonságos, értékálló befektetési lehetőségeket.

A brókerbotrányok is hatnak

A BÁV-nál már tesztelik a várhatóan a harmadik negyedévtől elérhető Aranyszámlát, amelyen már tízezer forinttól – egy grammnál is kisebb tételekben – gyűjthető és bármikor hozzáférhető az arany.

Ez nem egy virtuális nemesfémszámla: letétben őrzik majd az aranyat, a mennyiségét havonta közjegyző ellenőrzi. Ennek a bizalom szempontjából különös jelentősége lehet a fiktív kötvénykibocsátások után – hangsúlyozta a BÁV kereskedelmi igazgatója.

Szerző László Béla

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Tiéd lett a 650 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Ezek a legnagyobb lakásbiztosítási csapdák. Mutatjuk, hogyan kerülheted ki őket!

MANIMÉKER

Tiéd lett az 535 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Kismamaként dolgoznál? Ezekre figyelmeztet a jogtanácsos

MANIMÉKER

Topless takarítással keresi degeszre magát a szexi szobalány - Videó

MANIMÉKER

Tiéd lett a 410 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett a 265 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját