MANIMÉKER

Még mindig nem tudod, mit csinálj a gyerekkel a vakáció alatt? Segítünk!

Sok szülő napok óta kialvatlan amiatt, mihez kezdjen, mivel kösse le a nagy szabadságban a lurkót. A magyar anyáknak ez az aggodalom ráadásul hosszúra is nyúlik, hiszen Európában majdnem nálunk van a leghosszabb nyári szünet.
címkék:

Egyeztess!

Ha még nem tetted meg, akkor most állj neki és egyeztess a rokonokkal, barátokkal. Mivel a te „szünidőd” nem 2 hónapos, ezért a gyerek felügyeletét meg kell oldanod. Szerencsésebb vagy, ha a gyermek már 14 éves elmúlt. Akkor nagy biztonsággal egyedül hagyhatod otthon, bár te biztosan egész nap aggódni fogsz, mit csinálhat egymagában. Vagy éppen a barátaival.

Oszd be az egész nyarat!

Mikor, ki és hol tud vigyázni vagy programot csinálni a gyerekeidnek. Persze ne felejtsd el beleírni a saját és a párod szabadságát vagy a nyaralásotokat sem. Hiszen a rokonoknak is kell a szabi.

Családi napközi, otthon!

Igaz, hogy csak pár hét, de nem biztos, hogy a nagyszülők, rokonok a szünet teljes ideje alatt rendelkezésedre állnak. Dugjátok össze a fejeteket az óvodás anyukákkal. Alkossatok „bandát”.

Egyeztessétek, ki mikor dolgozik, kinek mikor van szabadsága, mikor megy nyaralni. Így létre jöhet egy jól szervezett családi napközi, otthon! Ami még csak pénzbe sem kerül.

A gyerekek mindig valamelyik felnőtt házában „randalírozhatnak”. Imádni fogják, hiszen ez olyan lesz, mint egy tábor.

Táborozás, programok

A nyár nagy részét kitöltheted csodás programokkal. Sőt manapság annyi tábor közül válogathatsz, hogy akár minden héten más helyre mehet a gyereked.

Persze ez elsősorban pénztárca függő, de okosan megtalálhatod azt a megoldást, ami mind a kettőtöknek, sőt a családi kasszának sem fog sokat ártani. Ma már óvodás korú apróságoknak is szerveznek táborokat. Válogathatsz a strandos, focis, kézműves, állatkertes, bentlakásos vagy hazajárós programok közül.

www.gyerekprogramajanlo.hu

minimatine.hu

www.manoprogram.hu

gyerektabor-kereso.hu

gyerek-program.hu

www.taborfigyelo.hu

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?