MANIMÉKER

Lottó: ez az öt szám viheti a főnyereményt!

Szeretnél milliárdos lenni? Mutatjuk a vagyont hozó 5 számot, arra az esetre, ha Lottó szelvényt vennél szombatig. A statisztika nem hazudik!
címkék:

Majd’ 5 milliárd forinttal gazdagodhat, aki a hét végén eltalálja az ötös lottó nyerőszámait. Ha még egy-két hétig nem lesz ötös, akkor a nyereményösszeg meghaladhatja a 2003-as, 5 milliárd 93 millió forintot érő, eddigi rekordot.

A statisztika nem hazudik

A statisztika szerint ezt az öt számot húzták ki a legkevesebbszer:

63, 87,  5,  88 és 89.

Nincs mese, rajtuk a sor, hogy belehúzzanak.  Amúgy Magyarország lottón is jobban teljesít. A heti összeg máris meghaladja az Euro Jackpoton most megnyerhető bruttó 10 millió eurót (kicsivel több mint három milliárd forint), ráadásul a magyar nyertesnek ebből még le kell perkálni a 16 százalékos jövedelemadót. Az ötös lottó nyereményeit nettóban kapjuk.

Manipulálják a sorsolást?

Sokféle városi legenda övezi a lottójátékokat. Az egyik szerint a lottótársaságok manipulálják a sorsolásokat és ezért mezei játékos sosem nyerhet. Ezt a játékszervezők masszívan cáfolják, de a szkeptikusok mindig találnak érveket a gyanakvásukhoz. Például a 3000. hazai sorsoláson éppen 3000 darab 3 találatos szelvényt találtak és a húzás napja - mit ad Isten? - augusztus 30-án volt – írja a lottóhírek.hu.

A pénz nem boldogít

A másik, szintén népszerű történetcsokor arról szól, hogy a nagy összegek nyertesei közül sokan néhány év alatt elherdálják a könnyen jött pénzt.

 

A New Jersey-i Evelyn Adams a Financial Online beszámolója szerint kétszer is nagyobb összeget szakított szerencsejátékon, összesen 5,4 millió dollárt. Majd további nyeremények reményében egyre elszántabban folytatta a játékot. A pénze néhány év alatt elfogyott.

Halálba menekült

A másik történet tragikus véget ért: a texasi ifj. Billie Bob Harrel 31 millió dollárt nyert, amit eleinte családjára és rokonaira költött: házakat és autókat vett, valamint adakozott. Néhány hónap múlva viszont Harrellel elszaladt a ló: a szüntelen költekezésekben teljesen elszegényedett, és végül öngyilkosságba menekült az adósságok elől.

 

Megnyerhető összegek és a sorsolás időpontja

Euró Jackpot

bruttó 10 millió euró

(3 milliárd forint)

05. 22.
Mega Millions

194 millió dollár

(53 milliárd forint)

05. 22.
ötös lottó 4,8 milliárd forint 05. 23.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?