MANIMÉKER

Lehúzhatják a rolót a multik? Filléres élelmiszerdiszkont érkezhet hamarosan!

Az easyJet tulajdonosa újabb világrengető húzásra készül. Megnyitotta első diszkontáruházát Londonban, ahol majdnem minden élelmiszert 25 pennyért árulnak. Ha bejön az ötlet, elképzelhető a nemzetközi terjeszkedés is. Az Aldi és Lidl pedig törheti a fejét, hogyan tartsa meg a vásárlóit.
  • Szerző: Ripost

Stelios Haji-Ioannou, az easyJet fapados légitársaság tulajdonosa, az easyHotel és egyéb "easy"márkák után újabb elképesztő húzásra készül. A fapados király nemrég megnyitotta  az easyFoodstore névre keresztelt diszkontáruházát Nyugat-Londonban - számol be róla a DailyMail nyomán a Pénzcentrum.

Az új üzlet, az úgynevezett "százforintos", vagy "eurósboltok" mintájára majdnem minden élelmiszert 25 pennyért fog árulni, vagyis nagyjából 100 forintért.

A hírek szerint ez ugyan még csak bevezető ár, de 50 pennynél (kb. 200 forint) nem lesznek drágábbak az alapélelmiszerek!

A diszkontban a legegyszerűbb alapanyagoktól kezdve, cukor, rizs, liszt, a száraztésztákon, levesporokon át, egészen a konzervekig és az édességekig minden kapható lesz. Egyelőre csak 76 féle termék található a polcokon, de ahogy sikerül megegyezniük további beszállítókkal, úgy fog bővülni a termékek skálája. Természetesen a jól ismert nagy márkákkal nem találkozhat majd a vevő, hiszen azok a termékek a magasabb árkategóriába tartoznak.

A DailyMail szerint az új diszkontlánc igazi ellenfele lehet majd az Aldinak és a Lidlnek is, de akár a Tescót is megizzaszthatja az áraival.

A Pénzcentrum.hu feltételezése szerint, amennyiben bejön az üzleti modell, akkor a cég biztosan terjeszkedésbe fog, és akár nálunk is nyílhatnak ilyen boltok. Annál is inkább, mert az easy a légitársasága révén már Budapesten is üzemeltet például fapados hotelt, easyHotel néven.

Hasonló filléres kezdeményezés egyébként már nálunk is indult, itt a termékek csomagolásán spórolhatnak a vásárlók.  

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?