MANIMÉKER

Kiderült, ennyit szánnak a magyar netezők a karácsonyi ajándékokra

Nem aprózzák el a hazai netes vásárlók! A GKI felmérése szerint a felnőttek fejenként nyolc ember megajándékozását tervezik idén karácsonykor. Máris eláruljuk, milyen összegben.
  • Szerző: Ripost

A hazai internetező felnőtt lakosság körében végzett felmérés szerint idén átlagosan nyolc ember megajándékozását tervezik a karácsonyra készülődők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Karácsony 01

Fotó: Pixabay.comkarácsony

Nyolcvan százalékuk belföldi webáruházból rendel, 18 százalékuk pedig a külföldi rendelés lehetőségét sem veti el, átlagosan 14 ezer forintot szánva erre. A hagyományos beszerzési módot választók 54 százaléka bevásárlóközpontokban, 29 százaléka szaküzletekben, illetve boltokban vesz ajándékokat. A külföldi rendelésekben élen járnak a férfiak, plázákban viszont szívesebben vásárolnak a nők, illetve a fiatalok és a nyugdíjasok.

Az internetezők 21 százaléka már októberben nekilátott az ajándékok beszerzésének. A válaszadók 39 százaléka nem köti ezt a folyamatot konkrét időszakhoz, inkább a megfelelő akciókra vár.

Az ajándékok között továbbra is a ruházati cikk, a szépségápolási termék, kozmetikum, valamint a játék a legnépszerűbb termékkategória.

Idén nagy sláger az ár-összehasonlító oldalak használata: a vásárlók 74 százaléka veszi igénybe azokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?