MANIMÉKER

Jó üzlet az ingatlan, de kockázatos

Hiába vitték el a múlt héten a főnyereményt az ötös lottón, már megint majdnem 200 millió a tét.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A mostani bizonytalan helyzetben sokakban felmerül a kérdés, hogy mihez érdemes hozzányúlni a pénzpiacokon, pláne, ha az ember pont megnyeri az ötös lottót.

"Véleményem szerint a Brexit vagy annak kísérlete akár hosszabb időre is bizonytalanságban tarthatja a tőkepiacokat. Ez viszont a történelmi példák alapján inkább lefelé nyomja a tőzsdei árfolyamokat, mivel mindenki a biztonságos vagy annak vélt termékeket választja a kockázatos részvények helyett" - mondja Vetter Péter, elemző.

A Solar Capital szakértője szerint bár a nyereményt forintban kapjuk, ne tartsuk ebben a teljes összeget. A bizonytalan állapotok általában a forint gyengülését szokták hozni, így már azon is nyerhetünk egy keveset, ha egy kevés EUR-t vagy USD-t váltunk a nyereményünkből.

Természetesen érdemes lehet aranyat menedékként kezelni, és akár fizikailag, akár tőzsdei formában vásárolni. De nem jelentős mennyiséget, elég, ha a teljes pénzmennyiségünk tíz százaléka  aranyban áll.

"Nagyot estek a bankpapírok, de a technológiai szektort kevésbé hatotta meg a Brexit, és a legdurvább forgatókönyvek szerint sem a tech szektoron verik el a port a britek miatt. Természetesen a piacok együtt fognak mozogni, de egy bankpapír mögött magas maradhat a kockázat, ezzel együtt a várható hozam is, azonban ez nem való mindenkinek, de szerintem kis összegben érdemes lehet valamilyen európai bank részvényét birtokolni, akinek ez sok, annak ott a technológiai szektor.

Itthon továbbra is tart az ingatlanőrület, ami egy stabil pont lehet, de ne feledjük el, hogy az ingatlanok, akárcsak a részvények, árfolyama folyamatosan csökken illetve növekszik. A tőkepiacokból vészhelyzetben viszont könnyebb kiugrani, mint egy ingatlanból.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?