MANIMÉKER

Jó hír a nyugdíjra készülőknek, eddig sosem látott összeg érkezik

A korábbi években még sosem érkezett ekkora összegû befizetés a nyugdíjpénztárakba, nemsokára az adó-visszatérítést is megkapják az ügyfelek.
  • Szerző: Ripost

Rekordösszegű adó-visszatérítést kaphatnak az idén azok, akik nyugdíjcélra takarékoskodtak. A pénztárakba és a biztosítókhoz is több befizetés folyt be tavaly, mint 2017-ben – írja a Napi.hu.

Hamarosan minden önkéntes nyugdíjpénztári tag kézhez kapja a tavalyi befizetéseiről szóló adóigazolást, emellett a cégek is odaadják a munkavállalók adóigazolását, amellyel megkezdődhet a személyi jövedelemadók (SZJA) bevallásának időszaka.

Érdemes sietni a kitöltéssel, hogy minél korábban megkapja mindenki a visszajáró adókedvezményt. A pénztártagoknál ez az adóévben teljesített egyéni befizetéseik után 20 százalék, maximum 150 ezer forint lehet. A nyugdíjbiztosítást kötők szintén 20 százalékot, legfeljebb 130 ezer forintot kaphatnak vissza.

Az államnak az idén várhatóan minden korábbinál többet kell majd visszafizetnie az öngondoskodóknak. Tavaly ugyanis rekord összeg folyhatott be év végén a nyugdíjpénztárakhoz és a biztosítókhoz. Az év utolsó időszaka különösen erős ezeknél az intézményeknél az adókedvezményre hajtó befizetései miatt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?