MANIMÉKER

Így drágulnak az autópálya-matricák, de itt a pótdíjamnesztia

Mindez a autopalyamatrica.hu honlapon közzétett tájékoztatásból derül ki.
  • Szerző:

 

A személygépkocsikra (D1 díjkategória) jövőre az éves autópálya-matrica 44 660 forint lesz. A megyénkénti 5200 forint, a tíznapos heti 3640 forint, a havi 4970 forintot kóstál majd.

Mindez a autopalyamatrica.hu honlapon közzétett tájékoztatásból derül ki.

A D2 díjkategóriában (7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3,5 tonnáig, és lakókocsi) a heti autópálya-matrica 7270 forintba, a havi 9930 forintba, az éves e-matrica itt is 44 660 forintba, míg a megyei 10 390 forintba kerül majd.

Fotó: Police.hu

A B2 kategóriába tartozó járműveknél (buszok) a heti matricáért 16 110 forintot, havi matricáért 22 830 forintot, éves autópálya-matricáért 207 770 forintot kell majd fizetni.

Pótdíjamnesztiával segítik az autósokat

A NÚSZ Zrt. pótdíjamnesztiát hirdetett, így sok autós megúszhatja a büntetést, évente több mint tízezer úthasználó kénytelen pótdíjat fizetni.

„Aki büntetéseket halmozott fel, az most egy országos éves matrica megvásárlásával a hetvenöt napon belüli büntetéseit mind kiválthatja. Ez egy óriási kedvezmény hiszen egy büntetés akár hatvanezer forint is lehet és hetvenöt nap alatt hetvenöt büntetést lehet összegyűjteni, ami egy óriási összeg, tehát rengeteget lehet spórolni, ha valaki ezzel a pótdíjamnesztiával él.” – nyilatkozta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

 

 

És ezeket olvastad már?