MANIMÉKER

Hoppon maradt árverési hiénák

Korábban gyakran megtörtént, hogy a meghirdetett egyedi árverésekre kigyúrt fiatalemberek érkeztek, és tettek visszautasíthatatlan ajánlatot a licitre várakozóknak: húzzanak el! Így tudták lenyomni az árakat, megvenni a dobra vert házat, autót, amin aztán jó haszonnal adtak túl. Az új, internetes árverési rendszerben erre már nem lesz mód.
  • Szerző: Ripost

Mióta életbe lépett a felszámolás alá került vállalkozások új, korszerű internetes árverése, az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) ,  azóta visszaszorultak a korábban közbeszéd tárgyát képező esetek, hogy a licitálók egy része összebeszél, hogy minél olcsóbban jussanak hozzá a kinézett ingatlanhoz vagy más vagyontárgyhoz.

Terrorizált licitálók

Megtörtént, hogy a házak, gépek, üzletrészek a becsérték 20-30 százalékáért keltek el. Mert hiába lett volna jobb ajánlat, a licitálókat megfélemlítették. Az alig negyedéve bevezett új, internetes árverési rendszer remélhetőleg elejét veszi a visszaéléseknek, és az árverési hiénáknak felkopik az álluk.

Az üvegzsebnél is átláthatóbb

Az EÉR létrejötte élénkíti az árversenyt, így a felszámoló a hitelezői igények és munkavállalói kintlévőségek korábbiaknál nagyobb hányadát tudja kifizetni. A rendszer a felületen történő összes cselekményt naplózza és eltárolja, így az eljárások átláthatóvá válnak. A rendszerben nemcsak ingatlanokra és ingóságokra csaphat le az, aki ellátogat az EÉR honalpjára, kis számban ugyanis követelésekre és üzletrészre is lehet pályázni, licitálni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?