MANIMÉKER

Ez lesz a tökéletes befektetés, ha te nyered az ötöst

Szakértőt kérdeztünk arról, mivel lehet a legjobban fialtatni a lottón nyert milliókat.
  • Szerző: Ripost

Ha a hatoslottón megnyerhető 60 millió is megváltoztathatja az ember életet, akkor mit mondjunk az ötösön elvihető 170-ről? Bizony, ezen a héten ennyi a főnyeremény, amelyet ha okosan fektet be valaki, egy életre megoldódhat az élete.

Megkérdeztük a Solar Capital Markets Zrt. üzletkötőjét, Vetter Pétert, mire is kell vigyázni, ha megütjük a főnyereményt.

"Lehet gondolkodni lakásban, nyaralóban, de a fenntartási költségekkel érdemes a leginkább számolni, mert a vásárlás csak egy egyszeri tétel, amire a fedezet meglesz,

de utána kezdődnek az izgalmak, pláne, ha a szerencsés nyertes személyzetben is gondolkodik.

Persze, aki kiköltekezik, annak esélye sincs, hogy örökre megváltoztassa az életét, maximum egy keserű bulvártörténet főszereplője lehet.

Bankban tartani a pénzt nem szabad! Esetleg annyit, amennyi a mindennapi költésünkhöz elengedhetetlen. A maradékot többfelé érdemes szétosztani.

A szakértő azt javasolja, álljunk több lábon, vegyünk aranyat, vagy akár még több ingatlant is befektetés céljából. Emellett részvények, kötvények is szerepeljenek a portfólióban, és a legfontosabb: a pénz nagy részét ne forintban, sokkal inkább euróban vagy dollárban tartsuk.

És ezeket olvastad már?