MANIMÉKER

Elégett 910 millió forint

Fejenként átlagosan 800 forintot hagytak a rendszerben a 2013-ban SZÉP-kártyákra feltöltött cafeteriapénzekből a kártyatulajdonosok, ami összességében 910 millió forintot tett ki. A jogosultak számára ez a pénz elveszett, a munkáltatójuk kapja meg a kártyakibocsátóktól. A 2013-as juttatásokat idén május 31-ig lehetett felhasználni.
  • Szerző: Ripost

 

 

Mintegy 600 millió forinttal apasztották SZÉP-kártya egyenlegüket a belföldi turisták a múlt héten a költések finisében, és még így is összesen 910 millió forint lejárt összeg ment veszendőbe a kártyákon - idézte Ruszinkó Ádámot, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárát az MTI. 

 

A munkáltató jár jól

 

A SZÉP-kártya tulajdonosok május 31-ig költhették el kártyájukról a 2013-ban feltöltött összeget. Amennyiben ezt nem tették meg, a kártyakibocsátó bankok a munkáltatóknak visszautalják a tavalyelőttről megmaradt pénzt. Amíg a múlt évben megmaradt, fel nem használt egyenleg a két évvel korábban feltöltött összeg 1,9 százaléka volt, addig az idén megmaradt összeg már csak 1,3 százaléka volt a 2013-as feltöltésnek.
 

Rekorder felhasználók

 

 

Az OTP Bank az MTI-vel azt közölte, hogy az OTP SZÉP-kártya birtokosai a 2013-as feltöltések közel 99 százalékát felhasználták a május 31-i határidőig, ez az arány rekordnak számít a kártyakibocsátónál. A lejáró egyenlegek összege 680 millió forint alá csökkent. A május 31-ével zárult héten naponta több mint 62 millió forintnyi 2013-as feltöltést használtak fel OTP SZÉP-kártyával.

Az MKB SZÉP-kártyákon 128 millió forint, az eredetileg átutalt keret mindössze 1,3 százaléka maradt meg - közölte a bank. Ez az összeg 41 millió forinttal kisebb az egy évvel ezelőtti maradéknál. A 2013-as juttatásokat a jogosultak 98,7 százalékban költötték el, míg egy évvel korábban ez az arány még 97,1 százalék volt. Az MKB SZÉP-kártyák több mint 151 ezer birtokosa közül közel 24 ezer nem használta fel a teljes keretét, ami átlagosan 5 ezer forintot jelent fejenként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?