MANIMÉKER

Durva béremelés: Ezért érdemes a Tesconál és a Lidlnél dolgozni

A magyar Tescónál még le vannak maradva a fizetések a többi multilánchoz képest, de idén két lépésben megemelik a dolgozók alapfizetését és juttatásait is!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A legalacsonyabb keresetűek fizetése januárban bruttó 197 ezer forintról 207 ezer forintra, szeptemberben pedig bruttó 215 ezer forintra nő a Tesconál. Mivel emelik a juttatásokat is, a cégnél a legalacsonyabb fizetések - amelynek részei az alapbér, a cafeteria és az átlagos pótlékok - januártól körülbelül 240 000 forintra, a szeptembertől 2020 februárjáig tartó időszakban pedig körülbelül 248 500 forintra emelkedik.

A Lidl is újabb béremelést jelentett be: március 1-jével további átlagosan 15 százalékkal emeli bolti és raktári dolgozói munkabérét. Ezzel a bolti eladók kezdő havi bruttó járandósága 267 ezer és 287 ezer forint között, míg a már 3 év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297 ezer forinttól 317 ezer forintig terjedhet. A központban dolgozó targoncavezetők bruttó 302-333 ezer, míg a tapasztaltabbak bruttó 370-413 ezer forintot keresnek, plusz a pótlékok.

Mint a %RIPOST% megírta: egymás után jelentik be a béremeléseket a nagy áruházláncok. Napi nyolcórás munkával gyakorlat és középiskolai végzettség nélkül is megkereshet ma már bárki 180-200 ezer havi nettót, ha elszegődik eladónak – ami a minimálbér kétszerese!

Ezekért a fizetésekért a legtöbb helyen mindent kell csinálni: beülni a pénztárba kasszázni, árut pakolni, raktáros munkát végezni, és gyakran takarítani is.

A multiláncok a gazdasági kényszer miatt kényszerülnek rá a béremelésekre: mivel országosan is nőnek a fizetések, csak így tudják megtartani a dolgozóikat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?