MANIMÉKER

Borítsd újságpapírba a kertet! Meglepő dolog történik! - Fotó

Nem tudod, hogy tüntesd el a gazt a kertből? Eleged van az örökös gyomlálásból? Egy egyszerû és olcsó megoldás segíthet a problémán. Gyûjtsd össze az újságokat és tapétázd ki vele a kerted! Csoda történik!
címkék:

Elsőre meglepően hangzik, de egyszerűen zseniális megoldás a gyomok ellen az újságpapír. Nem csak megvédi a kertet attól, hogy elszaporodjanak a kártékony, nem kívánatos növények, de a természetnek is jót tesz.

Miért jó az újságpapír?

Ha a kert korábban nem volt gyomirtóval kezelve, könnyen megeshet, hogy elszaporodik a gaz, és kiszorítja az élőhelyükről a számodra kedves növényeket.

Ha akad otthon felesleges újság könnyen orvosolhatod a problémát.

Faraghatsz a kertészeti kiadásokon, szebb lesz az udvar és a talaj is felfrissül, új erőre kaphat, termékenyebb lesz.

Hogyan fogj hozzá?

Első lépésben jó alaposan locsold meg azt a földterületet, amit szeretnél megmunkálni. Hajtogasd szét az újságokat és tapétázd ki velük az egész területet, gondosan körberakva azokat a növényeket, melyeket szeretnéd megtartani.

Ha készen vagy, ismét locsold meg a földet bő vízzel. Ha módod van rá, akkor szórófejes locsolót használj, így hatékonyabb és könnyebb lesz az öntözés.

Ezután 7 centiméteres vastagságban terítsd be mulccsal.

Az újság segít a gyomot kordában tartani, és egy idő után komposztálódni kezd, így megjelennek a giliszták, amik segítik a talaj termékenységét. Plusz, rengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha nem kell gyomirtót venned.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?