LEHÚZÁS

Visszakerülhetnek a félkarú rablók a kocsmákba!

Amnesztiát kaphatnának a magyarországi kocsmákból kitiltott félkarú rablók, az Európai Bíróság mai határozata szerint. A végső döntést ugyanakkor a magyar bíróság jogkörébe utalta.
  • Szerző: Ripost

 

Hogy visszatérhetnek-e a félkarú rablók és a pókerautomaták a falusi kiskocsmákba, és ha igen, mikor, egyelőre nem tudni. Ami biztos, hogy ellentétes az uniós joggal az a magyar jogszabály, mely Magyarországon megtiltja a játékautomaták üzemeltetését a szórakozóhelyeken - így vélekedett ma az Európai Bíróság.

Versenysemlegesen

A határozat ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy a végső szót a kérdés eldöntésében a magyar igazságszolgáltatásnak kell kimondania.

 

Az uniós bírák szerint korlátozza a szolgáltatásnyújtás szabadságát az, hogy csak kaszinókban működhetnek nyerőgépek. Ilyen hatású intézkedés lehet a gépek után fizetendő adó megemelése is, de annak megállapítását, hogy az adóemelés megakadályozta-e a gépek nyereséges üzemeltetését, a magyar bíróságokra bízza - ismertette az Európai Bíróság álláspontját a civishir.hu.  

A korlátozás helyénvaló

A bíróság méltánylandónak tartja a szerencsejáték korlátozását a fogyasztók játékfüggőséggel szembeni megóvása, a játékhoz kapcsolódó csalás és bűnözés megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?