LEHÚZÁS

Villanyoszlop áll ki a főút közepéből. Ki hibázott ekkorát?

A 31-es főút építője belehúzott a munkálatokba, az áramszolgáltató lemaradt, így Heves város központjában most póznák állnak ki az úttest közepéből.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Érdekes kép jelent meg a Hevesi Hírportál oldalán. A fotón Heves város központja látható, rajta az épülő 31-es főúttal, aminek közepéből "kinőtt" egy villanyoszlop.

"A villanyoszlopok nem maradnak a 31-es út közepén!

- írja az önkormányzat által üzemeltetett hírportál. Rögtön meg is magyarázzák, hogyan történhetett a furcsa ügy: az útépítő - tekintettel arra, hogy lakott területen építik az utat - belehúzott, az áramszolgáltató viszont nem volt hajlandó előbb kiszedni az oszlopokat. 

"Az útfelújítás tervezett fázisával – a kijelölt területen - a kitűzött határidő előtt végeztek. A Colas Zrt. nem várhat, nem állhat meg a kivitelezés lakott területen, hiszen elsősorban a hevesiek érdekeit tartja szem előtt. Az áramszolgáltató azonban ennek ellenére sem tér el az eredeti ütemezéstől" - szól a hivtalos közlemény. A város polgármestere, Sveiczer Sándor a -nak azt mondta: az útépítő körülbelül két héttel hamarabb teljesített, ám a kivitelező cég hiába jelezte az ÉMÁSZ-nak, hogy előbb lenne szükség az oszlopok kiszedésére. "Csütörtökön egy oszlopot már kiszedtek" - mondja a polgármester, aki azon van, hogy városában mihamarabb megszűnjenek a lezárások. "Mivel erre a szakaszra még jön egy réteg, nem történt különösebb gond.

Miután kiszedik az oszlopokat, az útépítő beönti a lyukakat, de nem lesz kátyús, hiszen erre még kerül egy 4-5 centis kopóréteg is.

A megpróbálta elérni az ÉMÁSZT is az ügyben, de ők csak hétfőre ígértek választ - úgy tűnik azzal is annyira sietnek, mint az oszlopok kiszedésével.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?