LEHÚZÁS

Vigyázz, ha turista vagy! Lehet, hogy hétfőn már nem nyitnak ki a bankok!

Próbálják nyugtatni a közvéleményt, de úgy tûnik egyre nagyobb a káosz. Turistaként sem árt az elővigyázatosság, mert rémálom lehet a nyaralásunkból.
  • Szerző: Ripost

Január óta a görögök majd’ harminc milliárd eurónyi betétet – az összes bankbetét mintegy húsz százalékát - vonták ki a bankokból és menekítették nagyrészt külföldi pénzintézetekbe.

A görög pénzügyi vezetés próbálja nyugtatni a közvéleményt. A pénzügyminisztérium egy tisztviselője nem kommentálta a betétkivonásra vonatkozó adatokat, de azt mondta, hogy nincs terv a tőkekorlátozás bevezetésére.

Ilyen helyzetben mást nem mondhat felelős vezető, ugyanakkor a számok ettől eltérő tendenciát mutatnak. E hét első három napján két milliárd euróval csappant meg a görög betétállomány, ami éppen kétszerese annak a segélycsomagnak, mint amennyit az Európai Központi Bank a görög pénzügyi rendszer, a kereskedelmi bankok fizetőképességének fenntartása érdekében nyújt – értesült helybéli bankároktól a Napi Gazdaság.

A turisták - ha nem érkezés után akarnak majd pénzt váltani -, ebből valószínűleg keveset fognak érezni. De azért nem árt az elővigyázatosság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?